Nico, despre Eurovision și Theodor Andrei, reprezentantul României de anul acesta: ”L-am ascultat de multe ori în festivaluri și e foarte bun” / EXCLUSIV 

 advertising.ringier
.

Acest advertorial este oferit de Baileys, partener oficial al Eurovision

În 2008, Nico și Vlad Miriță înregistrau o performanță bună la Eurovision, cu piesa Pe-o margine de lume'. Chiar dacă nu s-au aflat în top 10, cei doi artiști au fost extrem de apreciați de public. În scurt timp începe Eurovision 2023, iar Nico, o artistă cu un background profesional impresionant și una dintre cele mai bune voci ale României, a vorbit despre Theodor Andrei, tânărul în vârstă de 18 ani care ne va reprezenta la Eurovision și care, spune ea, este o voce bună.

Chiar dacă piesa cântată de ei la Eurovision 2008 nu le-a adus lui Nico și tenorului Vlad Miriță decât locul 20 în clasament, în final Pe-o margine de lume' a primit premiul special Eurovision Marcel Bezençon Composer Award pentru cea mai bună compoziție înscrisă în concurs, o validare importantă pentru reputații artiști. 

Nico: 'L-am ascultat de multe ori…'

15 ani mai târziu, Theodor Andrei, un tânăr pe care Nico l-a jurizat în numeroase competiții autohtone, reprezintă România la Eurovision 2023, care are loc la Liverpool. Iată ce dezvăluie artista despre Theodor!

'L-am ascultat de multe ori în festivaluri și e foarte bun. Nu știu ce piesă are, nu am ascultat-o, dar, probabil că, dacă au ales-o, înseamnă că este ceea ce trebuie', a declarat Nicoleta Matei, alias Nico, despre Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision 2023. 

Artista a constatat însă că, de la ultima ei participare la Eurovision, lucrurile s-au mai schimbat în ceea ce privește registrul melodic. Piesele erau mult mai melodioase, spune ea, însă admite că Eurovision are, de departe, cele mai tari show-uri. 

'Mie, mi se pare că până în 2008, când am participat eu cu Vlad, au fost piese deosebit de frumoase, care încă se cântă. Noi avem un masterclass, eu și Luminița Anghel, și vreau să spun că toți copiii aleg piese din perioada aceea. Probabil că au mai fost și din 2011 sau 2012, dar parcă din ce în ce mai mult, nu mai sunt așa piese bune, șlăgăroase. Mie mi se pare că înainte erau piese mult mai melodioase și show-uri mult mai frumoase. Parcă a fost mai frumoasă perioada aceea. Dar, oricum, la Eurovision sunt cele mai tari show-uri', a mai declarat Nico. 

Nico: 'Nimeni nu știe cum te simți tu…'

'Ori eu am avut și timp pentru așa ceva, să urmăresc acest fenomen, ceea ce în ultima perioadă nu prea am mai găsit răgaz. Dar îl am pe prietenul meu, Ovidiu Iordache, el este textierul meu, și îmi trimite mereu piese care au apărut și sunt mediatizate', a mai declarat Nico. 

Artista nu-și ascunde preferințele pentru Suedia, ale cărei piese pentru Eurovision au fost întotdeauna foarte bune. 

'Eu am așa o chestie cu Suedia, care întotdeauna a venit cu piese bune. Și sunt țări care iubesc acest festival, dar la noi se înjură și atât. Nimeni nu știe cum te simți tu ca artist acolo. Că te simți extraordinar și mândru că reprezinți țara ta. În principiu, acest concurs este și politic. Dar noi știm asta, nu e ceva nou', a conchis Nico. 

Eurovision Treats este o secțiune publicistică, finanțată de Baileys, dar cu un conținut editorial independent, ce are ca temă concursul muzical Eurovision. Aici veți putea citi informații interesante despre Eurovisionul de ieri și de azi – trupe consacrate ce au câștigat de-a lungul timpului și poveștile lor inspiraționale, interviuri cu artiști români și perspectiva lor în prezent, și altele. Semifinalele şi finala Eurovision 2023 vor fi transmise în zilele de 9, 11 și 13 mai. Baileys nu are niciun control asupra acestor articole, nu le vede înainte de publicare, ele sunt scrise independent de către redacția VIVA!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton