Oana Roman, dezvăluiri despre experiențele tatălui ei în Japonia: "S-a pregătit intens pentru acea vizită, ei au un protocol foarte strict" | Oana Punct Roman

 Adina Vilcea
.

Oana Roman a criticat dur atitudinea guvernanților României în ceea ce privește primirea oficială a Prim-Ministrului Japoniei Shinzo Abe. Vedeta a povestit o întâmplare de pe vremea în care Petre Roman a mers într-o vizită oficială în Țara Soarelui Răsare și despre protocolul pe care acesta a trebuit să-l respecte, dovadă că japonezii pun mare preț pe acest aspect.

Ne-am făcut de râs! Nu este prima oară, dar să te faci de râs la japonezi nu e puțin lucru. De ce? Pentru că japonezii au o foarte mare grijă în ceea ce privește protocolul și normele de protocol. La ei contează foarte mult lucrurile acestea și sunt convinsă că vor exista repercusiuni. Cât timp tatăl meu a fost în funcția de Președinte al Senatului sau Prim-Ministru a avut foarte multe vizite oficiale în străinătate. Mama, al cărei tată a fost ambasador timp de 30 de anieste, evident, foarte obișnuită cu protocolul, cu dineurile, vizitele oficiale, iar pentru ea asta era foarte simplu. Totuși, când tatăl meu a fost invitat într-o vizită oficială în Japonia îmi aduc aminte că a fost singura oară când mama a cerut de la Ambasada Japoniei o hârtie oficială cu protocolul pe care trebuia să-l respecte acolo. Țin minte că a primit o hârtie destul de lungă cu niște lucruri foarte clare și foarte stricte pe care ei au trebuit să le pună în practică pentru a respecta protocolul din acea țară, asta pentru că japonezii sunt foarte stricți în ceea ce privește protocolul. Știu că mama s-a pregătit intens atunci pentru acea vizită în care s-au întâlnit și cu Împăratul și Împărăteasa japoniei, Împărăteasa fiind o iubitoare a României , pentru că știe că avem păduri foarte frumoase, lucru care în Japonia, din păcate, nu există. Deci, noi față de japonezi ne-am făcut de râs, însă nu doar față de ei, ci în lume. Chiar și Euronews a titrat „E cineva aici? „, făcând referire la faptul că Prim-Ministrul Japonez a călătorit 8.700 Km pentru a efectua o vizită istorică în România, doar că nu a avut cine să-l întâmpine. Oare, Dl. Dragnea, acolo la Teleorman de unde vii dumneata, înțelegi ce înseamnă aia protocol? Te-ai gândit vreodată în viața ta ce beneficii ar fi putut avea această țară dacă această vizită ar fi decurs normal? Poți să pui măcar o dată interesele acestei țări înaintea intereselor partidului?, a declarat Oana Roman în cadrul emisiunii.

Vizita premierului japonez, Shinzo Abe, în România, prima de acest fel a unui oficial nipon de acest rang în România, a fost marcată de o serie de greşeli de protocol din partea autorităţilor române, printre care întâmpinarea la aeroport de către un secretar de stat. În locul acestuia ar fi trebuit să fie Prim Ministrul României sau măcar unul dintre miniștrii. De asemenea, premierul Shinzo Abe a fost nevoit să-şi modifice programul din cauza demisiei lui Mihai Tudose din funcţia de Prim-Ministru al României. Oaspetele japonez a renunţat la vizita pe care trebuia să o facă la Palatul Victoria şi a mers împreună cu soţia sa, Akie Abe, la Muzeu Satului din Bucureşti.

Adina Vîlcea

Citește și:

Deși avea mare nevoie de bani, Oana Roman a refuzat o sumă importantă. Vezi care a fost motivul

Oana Roman a vorbit despre Liviu Vârciu: „Liviu a fost foarte traumatizat de tot ce a însemnat relația cu Adelina' | Oana Punct Roman

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton