Vești bune: de la 1 iunie se redeschid terasele, însă totul se va face în 3 etape. Ce se întâmplă în prima fază

 Lupescu Anca
.

Vești bune pentru români, dar și pentru proprietare de localuri și terase. Autoritățile au decis deschiderea  restaurantelor și teraselor, la 1 iunie, la două săptămâni de la relaxarea restricțiilor în România. 

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

În prima fază a redeschiderilor restaurantelor, care se va întâmpla pe 1 iubie, se vor deschide doar teeasele independente și cele integrate unităților de alimentație publică și cele de tip take away cu servire la interior.  Trebuie respectate câteva reguli: distanța de 1,5 metri între mese și maximum opt persoane la o masă, măsuri sanitare obligatorii, cum ar fi purtarea măștilor pentru personal și măsurarea temperaturii, dotarea locațiilor cu gel dezinfectat și igienizarea spațiilor de lucru. 

Fiecare casă de marcat sau punct de servire va avea un ecran de protecţie din plexiglas, iar regulile de distanţare socială vor fi afişate la loc vizibil la intrarea în unitate, angajaţii având obligaţia de a verifica şi asigura respectarea lor. Angajaţii vor fi obligaţi să poarte mască şi mănuşi şi li se va măsura temperatura la intrarea în tură. Alte măsuri sunt dotarea locaţiilor cu dozatoare de gel sanitarizant, igienizarea şi dezinfectarea programată a spaţiilor de lucru şi instrucţiuni pentru protecţia împotriva COVID-19 la fiecare staţie de marcat, potrivit profit.ro 

Pentru faza a doua, în 15 iunie, se vor relaxa restricțiile pentru terasele independente și cele integrate restaurantelor, pentru interioarele restaurentelor și pentru unitățile take away cu servire la interior. 

Spaţii închise, fie că e vorba de restaurante, baruri, cafenele sau autoserviri vor trebui să asigure o distanţă între mese de 1,5 metri, iar la o masă să nu fie mai mult de opt persoane. Măsurile sanitare obligatorii pentru angajaţi prevăd purtatul măştii şi măsurarea temperaturii acestora la intrarea în tură. Restaurantele vor fi dotate cu dozatoare de gel sanitarizant, spaţiile vor fi igienizate şi dezinfectate, iar fiecare meniu va conţine şi instrucţiuni pentru protecţia împotriva COVID-19.

În faza a treia, care va avea loc pe 1 iulie, se vor elimina toate restricțiile, asta în funcție de numărul infectărilor cu COVID-19 până la acea dată. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton