Un tânăr de 27 de ani, care s-a infectat în martie cu coronavirus, este încă bolnav! "Trăiesc cu asta de 6 luni"

 Oana Pantazi
.

Deși au trecut mai bine de 180 de zile de când britanicul Charlie Russell s-a infectat cu coronavirus, tânărul încă nu s-a pus complet pe picioare. Este vorba despre unul dintre cazurile post-COVID care șochează lumea medicală.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Au trecut deja 182 de zile după ce britanicul Charlie Russell s-a infectat cu COVID-19, și, deși are doar 27 de ani, tânărul încă nu reușește să facă o mare parte dintre lucrurile rutiniere.

Charlie Russell nu a crezut că boala îl poate afecta într-o asemenea măsură

La 6 luni de când a fost depistat pozitiv cu COVID-19, tânărul e departe de a se fi însănătoșit. Nu mai poate face jogging, nu se mai plimbă, nu mai iese în oraș și nici la serviciu nu se mai duce, deoarece mai nu are putere să facă nimic din toate acestea.

Dacă aș fi știut că o să fiu atât de bolnav, aș fi luat totul mult mai în serios în martie. Dar atunci se spunea că o persoană tânără infectată, cel mai probabil, nu va avea deloc simptome. Sau ar putea fi bolnavă câteva săptămâni și gata', a mai spus el', a declarat Russell pentru publicația The Guardian.

Citește și: Cum a debutat Cabral în televiziune, în urmă cu 20 de ani: „Am vrut să mă opresc”. Regula pe care a respectat-o pentru o carieră longevivă/ EXCLUSIV

Boala a durat 2 săptămâni, dar tânărul suferă de „COVID lung”

Desi a fost declarat vindecat de coronavirus după 2 săptămâni, problemele tânărului nu s-au oprit aici. Russell a avut în continuare dureri toracice atroce, migrene chinuitoare, probleme grave de respirație, amețeli și stări de epuizare, numărându-se printre pacienții care suferă de așa-zisul „COVID lung'. Pe scurt, britanicul s-a confruntat cu simptomele coronavirusului și după ce s-a vindecat.

după ce s-a vindecat de coronavirus, Charlie Russell s-a simțit bine o vreme, după care simptomele au revenit. Tânărul a resimțit dureri groaznice în piept, „ca și cum cineva stătea pe mine'.

„Când oamenii refuză să poarte măști sau chiar să respecte cele mai elementare reguli de distanțare socială, este foarte frustrant. Aș vrea să-i avertizez și să le spun că trăiesc cu asta de șase luni', a mai mărturisit Russel.

Cândva activ, Russell, care este fotograf specializat în teatru, nu a mai lucrat de pe data de 14 martie, de când s-a îmbolnăvit, iar azi abia mai reușește să urce scările… Acum, tânărul se numără printre cei 500 de pacienți care participă la un studiu clinic privind impactul COVID-19.

Citește și: Andreea Bălan și Tiberiu Argint, o nouă escapadă romantică împreună. Prietenii i-au dat de gol: „Au plecat în luna de miere”

Foto: Profimedia

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton