Studiu: imunitatea la COVID-19 ar putea dura doar câteva luni: "Nivelurile de anticorpi au scăzut de 23 de ori de-a lungul perioadei de monitorizare"

 Cica Cristina
.

Un studiu britanic arată că pacienții care s-au vindecat de noul coronavirus și-ar putea pierde imunitatea la boală în numai câteva luni. Astfel, oamenii s-ar putea reinfecta an de an, precum se întâmplă și în cazul răcelilor.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Specialiștii de la Kings College London au examinat răspunsul imunităţii organismului în cazul a peste 90 de pacienți și personal medical Guys și St Thomas NHS Foundation Trust. S-a ajuns la concluzia că anticorpii produşi ar putea distruge virusul la nu mai puțin de 3 săptămâni după debutul simptomelor, însă nivelul acestora scade rapid.

„Analizele de sânge au arătat că, în timp ce 60% dintre participanţii la studiu au reacţionat puternic' în lupta cu virusul, producând anticorpii necesari, doar 17% au păstrat aceeași capacitate trei luni mai târziu. Nivelurile de anticorpi au scăzut de 23 de ori de-a lungul perioadei de monitorizare, iar în unele cazuri au devenit nedetectabile.

Citește și: Cum a cerut-o de soție chef Florin Dumitrescu pe partenera lui și ce s-a întâmplat cu o seară înainte de nuntă:„Când am văzut-o în rochia de mireasă am început să lăcrimez!'/ EXCLUSIV

Oamenii dau un răspuns rezonabil la producerea anticorpilor împotriva virusului, dar aceştia se mențin într-o perioadă scurtă de timp. Această perioadă variază în funcţie de vârful atins de fiecare pacient', a declarat dr. Katie Doores, autorul principal al studiului de la Kings College London.

Într-adevăr, sistemul imunitar are mai multe moduri de a combate coronavirusul, însă dacă anticorpii sunt principala linie de apărare, în acest caz ar exista riscul ca oamenii să fie reinfectați în valuri sezoniere, fără ca vaccinurile să poate proteja pe termen lung.

Citește și: Andreea Bălan, replică acidă pentru cei care o acuză că și-a refăcut viața prea devreme.„Dacă ești fericită după un divorț, ți se dă în cap'

Autorul studiului este de părere că în cazul în care infecţia cu noul coronavirus provoacă anticorpi care scad în 2-3 luni, atunci vaccinul va acționa la fel.

Studiul citat de The Guardian ilustrează că nivelurile de anticorpi au crescut mai mult și au durat mai mult la pacienții cu cazuri severe. Acest lucru poate surveni, întrucât pacienții au mai multe virusuri și elimină mai mulți anticorpi în vederea combaterii infecției, potrivit libertatea.ro.

Citește și: Lidia Buble a lansat o piesă despre suferința în dragoste, după despărțirea de Răzvan Simion:„Rupeai din mine câte-un pic'. Reacția prezentatorului TV

De asemenea, de precizat ar fi că mai există alte patru tipuri de coronavirus în circulație largă care ar provoca răceli comune. Un lucru pe care îl cunoaștem despre aceste coronavirusuri este că oamenii se pot reinfecta destul de des', a menționat profesorul Stuart Neil, coautor al studiului.

Sursa foto: pexels.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton