Un preot de la Catedrala Metropolitană Cluj a folosit aceeași linguriță pentru a împărtăși oamenii, în ciuda pandemiei de coronavirus: "Niciun credincios nu a venit cu lingura de acasă"

 Cica Cristina
.

Un preot de la Catedrala Metropolitană Cluj a stârnit o serie de contreoverse, după ce a împărtășit credincioșii cu aceeași linguriță, în plină epidemie de coronavirus.

S-au înregistrat deja primele trei decese din cauza coronavirusului în țară, iar numărul celor infectaţi a ajuns la 433.

Cu toate acestea, zeci de credincioşi s-au prezentat duminică la slujba de Liturghie, ce s-a oficiat în aer liber. Toți cei strânși în fața Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca au fost împărtășiți cu aceeași linguriță la finalul slujbei.

Citește și: Cine este medicul epidemiolog care a învins coronavirusul și ce metodă a folosit pentru a eradica boala în Coreea de Sud

Bogdan Ivanov, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, a spus pentru Mediafax, că preotul nu a făcut altceva decât să respecte recomandările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR).

„În ceea ce priveşte administrarea euharistiei, Sfântul Sinod al BOR a recomandat credincioşilor care doresc să fie împărtăşiţi separat, la final, cu linguriţa lor adusă de acasă, să anunţe acest lucru preotului. La Catedrala Mitropolitană nu s-a primit nicio solicitare în acest sens din partea nimănui, astfel că s-a urmat procedura obiţşnuită. Cei care au venit la slujbă sunt credincioşi vechi, care aşa s-au împărtăşit de fiecare dată, şi nu au reţinerile altora. Oricum, de luni, conform ordonanţei militare, slujbele vor acea loc în biserici fără credincioşi', a menționat el.

Citește și: Placido Domingo, infectat cu coronavirus la 79 de ani.Tenorul a avut în trecut cancer la colon și embolie pulmonară

Prefectul Mircea Abrudean a ținut să precizeze totuși că a discutat pe marginea acestui subiect cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, și a oferit asigurări că nu se vor mai petrece astfel de evenimente, noteaz[ digi24.ro.

„Vom face o anchetă şi vom lămuri subiectul. Nu există excepţii de la reguli, indiferent de cine e vorba', a declarat Abrudean.

Deputat USR: „Unde este Poliția Locală, unde este Jandarmeria, unde este autoritatea publică în Cluj-Napoca?”

Deputatul USR, Emmanuel Ungureanu, s-a arătat extrem de revoltat, având în vedere cele întâmplate.

„În plină EPIDEMIE de coronavirus, conducerea Bisericii Ortodoxe din Cluj-Napoca și de pretutindeni, sfidează regulile de igienă și de bun simț și împărtășește credincioșii cu ACEEAȘI LINGURĂ! Să își aducă aminte toată lumea de aceste imagini când se va umple țara de sicrie!!!

Citește și: Cea mai puternică femeie din lume, suspectă de coronavirus!Angela Merkel întră în carantină după ce a luat contact cu un medic infectat

Încă din data de 9 martie, am cerut într-un interviu la RFI, să se suspende slujbele religioase pentru a proteja VIAȚA, exact ce ne cere Dumnezeu! NU M-A ASCULTAT NIMENI!

Dumnezeul pe care l-am cunoscut eu îndeamnă la înțelepciune, spiritualitate autentică, nu la batjocorirea credincioșilor care nu știu în ce pericol sunt!

Nu are rost să mai fac apel la conducerea orașului Cluj-Napoca, el a fost condus dintotdeauna de politruci populiști care se vor ascunde când vom îngropa primii cetățeni iresponsabili care stau înghesuiți astăzi să disemineze comunitar Covid-19! Vai de noi!

Un guvern slab care a RECOMANDAT să rămânem acasă o să culeagă furtuna prostiei și a lașității pe spinarea unui popor dezorientat care nu înțelege pericolul decât atunci când vede primii morți! Unde este Poliția Locală, unde este Jandarmeria, unde este autoritatea publică în Cluj-Napoca?

Citește și: George Burcea nu-și mai poate vedea fetițele din cauza coronavirusului!Andreea Bălan s-a izolat în casă

PS: Voi îl vedeți pe inconștientul care a venit să se împărtășească din aceeași linguriță având copilul în brațe?

Biblia spune: ‘Omul chibzuit vede nenorocirea și se ascunde, dar cei proști merg înainte și sunt pedepsiţi’.

Proverbele 22:3″, a scris Emanuel Ungueanu pe Facebook.

Sursa foto: Captură YouTube

Citește și: Cum facem diferența dintre alergia de primăvară și coronavirus? Alergolog:”Pot fi destul de uşor de confundat, dar există semne…”

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton