Un oficial sud-coreean aruncă bomba despre dictatorul Kim Jong-un: "Este în comă, fotografiile cu el sunt false”/ Cine preia puterea

 Dumba Gabriela
.

Au mai existat zvonuri, pe parcursul acestui an că dictatorul Kim Jong-un este foarte bolnav sau chiar mort, însă oficialii nord-coreeni au infirmat tot timpul acest lucru. Un oficial sud-coreean, însă, este ferm convinsă că liderul de la Phenian este în comă, iar puterea ar fi fost deja preluată de sora lui.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, ar fi în comă, iar decizia sa de a delega o parte din puterea sa pentru asistenţii săi este o dovadă în acest sens, a declarat un fost aghiotant al regretatului preşedinte Kim Dae-jung.

Chang Song-min, care a fost şef al biroului de monitorizare a afacerilor de stat în mandatul fostului preşedinte sud-coreean, susţine că liderul de la Phenian este într-o stare vegetativă și nu se crede că-și va reveni vreodată. Potrivit oficialului sud-coreean, „Kim este în comă, dar n-a murit încă' aşa cum se zvonea acum câteva luni. Successiunea la putere a surorii sale, Kim Yo Jong, „n-ar fi încă definitivă”.

Potrivit lui Chang, preluat de cotidianul sud-coreean The Korea Herald, Kim n-ar ceda din puterea sa dacă n-ar fi bolnav sau nu s-ar teme de o lovitură de stat. Chang a adăugat că a primit informaţii din China că fotografiile lui Kim, publicate recent, sunt false.

'Este în comă, dar viaţa lui nu s-a încheiat. Nu s-a format o structură de succesiune completă, astfel încât Kim Yo-jong este scoasă în prim-plan, deoarece vidul nu poate fi menţinut pentru o perioadă îndelungată', a spus Chang, potrivit sursei citate.

Kim Jong UnKim Jong Un

Un nou sistem de guvernare

Vineri, agenţia de spionaj din Seul i-a informat pe parlamentari, într-o şedinţă cu uşile închise, cu privire la un nou sistem de guvernare pe care Kim pare să îl fi creat. În această formă, el împarte autoritatea şi responsabilitatea cu câţiva dintre cei mai de încredere oameni ai săi.

Dar, potrivit Agenţiei Naţionale de Informaţii, această schimbare nu pare să fie legată de nicio problemă majoră de sănătate, informează Mediafax.

Rolul lui Kim Yo Jong

În ultimele săptămâni, Kim Yo Jong a trecut la timonă, încă înainte de a deveni numărul unu al guvernului nord-coreean. Şi aceasta fiincă în Coreea de Nord nu poate exista un gol de putere timp îndelungat, având în vedere sistemul politic. Deci, cu Kim în afara jocului, e necesar ca sora sa să fie gata să preia în mână frâiele ţării. Şi totuşi, după misterul dispariţiei Marelui Mareşal, din luna mai care a trecut, se părea că liderul nord-corean ar fi reapărut şi zvonurile despre sănătatea sa ar fi absolut nefondate. Asta şi pentru că Kim a apărut la câteva evenimente, potrivit evz.ro.

Pe plan militar, însă, Kim ar fi delegat parte din autoritatea sa directorului departamentului pentru Afaceri Militare Centrale, Ri Pyong Chol.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton