Un expert german avertizează că al doilea val de coronavirus vine în toamnă: "Nu va exista un vaccin până la mijlocul anului viitor"

 Cica Cristina
.

Profesorul dr. Tobias Welte susține că un al doilea val de coronavirus va veni în toamnă, iar intensitatea acestuia nu va putea fi determinată. De asemenea, expertul subliniază că în cazul în care deplasările vor fi permise și frontierele vor fi redeschise, virusul se va răspândi din nou.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Dr. Tobias Welte este profesor de medicină pulmonară și membru al grupului de lucru Covid-19 în Germania. Într-un interviu acordat România Liberă, expertul a subliniat că „situația este diferită de la o țară la alta, existând unele țări în care este clar un al doilea val”.

Citește și: Kanye West candidează la Președinția Statelor Unite!Kim Kardashian ar putea deveni Prima Doamnă

Expertul avertizează că virusul se va răspândi mai ușor odată cu redeschiderea frontierelor și cu deplasările în afara țării de reședință: „Ei bine, virusul nu a dispărut și nu a dispărut în niciuna dintre țările europene, iar noi trăim într-o lume globală. Dacă deplasările vor fi permise și frontierele vor fi redeschise, virusul se va răspândi din nou. Estimarea mea este că va fi un al doilea val în toamnă, iar intensitatea celui de-al doilea val nu poate fi determinată. Nimeni nu știe”.

Distanțarea socială rămâne de bază

Specialistul spune că un al doilea val nu va putea fi prevenit și nu se va face nici vaccinul până la mijlocul anului viitor, cel mai devreme. „Mi-e teamă că nu. Nu va exista un vaccin până la mijlocul anului viitor – dacă avem noroc. Așadar, probabilitatea de a găsi un vaccin nu este atât de mare și nu există un tratament eficient. Singurul lucru pe care îl putem face este, chiar dacă începem redeschiderea, să aplicăm măsurile de prevenire, care au avut succes. Cea mai importantă dintre acestea este distanțarea socială”.

Citește și: Nick Cordero a murit la 41 de ani, după 95 de zile de luptă împotriva noului coronavirus!Actorului i se amputase un picior

Al doilea val nu va fi neapărat mai agresiv, ci problema va fi și reapariția gripei sezoniere: „Nu cred că al doilea val va fi mai rău, dar există posibilitatea de a avea conjugate două probleme: să fie coronavirus și gripă sezonieră în același timp. Există însă posibilitatea de a preveni această situație. Așadar, ar trebui să începem vaccinarea – vaccinarea împotriva gripei, vaccinarea împotriva pneumoniei bacteriene, vaccinarea pneumococică – pentru a reduce riscul acestor infecții diferite în același timp”, a mai spus expertul german, potrivit digi24.ro.

Sursa foto: Captură YouTube

Citește și: Andreea Bălan a plecat la mare, fetițele au rămas cu George Burcea.Surpriza de care au avut parte în grija actorului

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton