Un bătrân de 87 de ani din Suceava, cu simptome de coronavirus, a fost lăsat să moară acasă: "Cei de la ambulanţă au refuzat să vină"

 Cica Cristina
.

Un bărbat în vârstă de 87 de ani din Suceava nu a fost internat la spital, cu toate că avea simptome specifice noului coronavirus, și a murit în propria locuință.

În Suceava pare că lucrurile au scăpat de sub control din pricina COVID-19, după cum a declarat chiar ministrul Sănătății. Așa se face că un bătrân nici nu a mai ajuns la spital, cu toate că se solicitase internarea lui încă din 20 martie. Potivit spuselor nepoatei sale, cei de la ambulanță au refuzat să vină pentru a-l lua pe bătrân, iar, în cele din urmă, a murit acasă o săptămână mai târziu.

Citește și: Leonard Doroftei povestește cum e viața în Canada, în plină pandemie de coronavirus: „Te simți ca în basmele cu Harap Alb”

Este vorba depre bunicul meu, care, în ciuda vârstei, nu avea probleme grave de sănătate. Avea simptome de infectare cu coronavirus: febră mare, tuse, dureri de cap, simţea că se sufocă. A leşinat de câteva ori. Mătuşa mea a sunat la ambulanţă, dar cei de la ambulanţă au refuzat să vină. Au şi certat-o că vrea să le aducă pe cap un bătrân, să moară în spital, la ce nebunie e', a precizat Simona M., nepoata bărbatului, potrivit libertatea.ro.

Oamenilor cu simptome de coronavirus „li se răspunde să se trateze acasă singuri”

Nepoata, care nu a putt fi alături de bunicul ei, întrucât se afla într-o zonă de carantina, a menționat că mai bine că a murit liniştit', cu toate că nu va apărea în statisticile cu privire la coronavirus: Nu va apărea pe nici o listă, nici pe lista suspecţilor, nici a celor infectaţi. Ca bunicul meu, sunt mulţi în Udeşti. Au simptome, fac febră mare, cheamă ambulanţa şi li se răspunde să se trateze acasă singuri. Acum s-au întors mulţi dintre cei plecaţi la muncă în străinătate.

A fost lucid până în ultima clipă, n-am putut fi lângă el, pentru că sunt din Ipoteşti, din zona de carantină, nu avem voie să ieşim din sat'.

Citește și: Frica de îmbolnăvire cu noul coronavirus te paralizează?Metode eficiente prin care poate fi combătută anxietatea

Bătrânul locuia în Udeşti, situat la circa 19 km de Suceava, însă nici în Ipotești, locul în care se află nepoata sa, lucrurile nu stau mai bine. Este prins în zona roșie și tot mai multe persoane par să aibă simptome specifice COVID-19. Mulți dintre ei au revenit din străinătate.

Acum, toată lumea de la noi din sat este puţin răcită. Cam toţi avem simptome de Covid-19, sperăm să nu devină mai grav. Dacă tot ne-au inlcus pe toţi în carantină, măcar să ne şi testeze pe toţi, să ştie autorităţile ce măsuri sunt de luat', a mai spus tânăra.

Sursa foto: pixabay.com

Citește și: Actrița Anda Onesa, mărturisiri despre viața din America, în vremea pandemiei de coronavirus:„Străzile sunt pustii. Planeta ne dă o lecție'

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton