Turiștii care merg pe litoralul românesc ar putea fi testați pentru COVID-19 la intrarea în stațiuni!

 Oana Pantazi
.

Sezonul estival se apropie, iar autoritățile constănțene pregătesc un proiect pe care îl vor prezenta ministerelor, în contextul pandemiei de coronavirus. Printre altele, turiștii ar putea fi testați de COVID-19 la intrarea în stațiuni.

Perioada de relaxare a măsurilor va începe pe 15 mai și, chiar dacă momentan nu vom putea părăsi localitățile de domiciliu decât în anumite condiții, apropierea sezonului estival ridică niște probleme care trebuie rezolvate până la apariția turiștilor pe litoral.

Nu vom rămâne neafectați de această pandemie

Cum este evident că măsura de a departaja șezlongurile la o distanță de 2 metri și eliminarea sistemului all-inclusive, măsuri anunțate inițial, nu sunt de ajuns și nici posibil de realizat 100%, prefectul județului Constanța a anunțat că ia în considerare și alte soluții, pentru a sprijini agenții economici, dar și pentru a proteja populația.

'Este evident pentru toată lumea că nu vom rămâne neafectați de această pandemie. Încercarea noastră este de a găsi soluții pentru a sprijini agenții economici”, a declarat George Niculescu.

În urma întâlnirii de astăzi, s-au concluzionat câteva propuneri pe care eu le voi înainta ministerelor de resort, inclusiv Ministerului Sănătății. Vorbim despre o posibilă testare a turiștilor când intră într-o stațiune turistică. O să vedem în ce formă se poate face lucrul acesta', a mai menționat prefectul.

Turiștilor li se vor face teste rapide

Dat fiind că este vorba despre o acțiune extrem de dificilă, cu atât mai mult că, anul acesta, turiștii se vor îndrepta spre turismul intern, situația zborurilor peste hotare fiind încă incertă, prefectul a fost rugat să explice cum se va face testarea. Întrebat dacă la fiecare intrare în stațiune se vor afla medici care îi vor testa pe turiști, George Niculescu a spus:

„Da, cu teste rapide. Sunt mai multe variante în discuție. Pe lângă aceste măsuri, trebuie să vorbim și de măsuri de relaxare fiscală pentru agenții din turism.”

În ceea ce privește hotelurile și restaurantele, prefectul județului Constanța a menționat că, dacă turiștii vor fi testați la intrarea în stațiune, riscul de contaminare va fi redus.

Vezi şi care sunt cele mai importante stațiuni balneare din România și ce afecțiuni se pot trata!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton