Sunt eficiente sau nu vizierele pentru protecția împotriva COVID-19? Ce spun medicii

 Dumba Gabriela
.

Unele persoane poartă mască pentru a se proteja împotriva infectării cu COVID-19, altele viziere, iar cele mai precaute și una, și alta. Ce spun, însă, medicii cu referire la aceste viziere și cât de eficiente sunt ele în prevenirea îmbolnăvirii.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

O cercetare întreprinsă de oamenii de ştiinţă americani a arătat că vizierele din plastic nu opresc răspândirea noului coronavirus, măştile fiind în continuare o metodă de protecţie mult mai eficientă, potrivit Daily Mail.

Din primele informaţii, se pare că vizierele permit trecerea a până la 100% din picăturile de salivă mai mici de cinci micrometri eliberate (atunci când vorbim sau respirăm) în aer de o persoană infectată, arată noul studiu desfăşurat în Statele Unite. 

Vizierele de protecţie erau considerate un scut destul de sigur pentru COVID

Suprinzător este faptul că, până în prezent, vizierele de protecţie erau considerate o măsură de protecţie destul de sigură pentru coronavirus. 

Rezultatele neaşteptate au fost obţinute în urma unei simulări pe calculator, care arată că picăturile mai mari 50 de micrometri ajung în aer în proporţie de 50%, citează antena3.ro.

În consecinţă, Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că vizierele pot fi folosite ca măsură de protecţie împotriva infectării cu coronavirus, numai dacă sunt utilizate împreună cu alte măsuri, precum purtatul unei măşti. 

Citește și: Prof.univ.dr. Ciurea a identificat arma perfectă anti-COVID: „Imunitatea bună și gândirea pozitivă”

Explicaţia este simplă: vizierele nu acoperă complet faţa, astfel că acele mici picături eliberate prin gură sau pe nas pot scăpa cu destul de multă uşurinţă. Şi medicii ori asistentele poartă viziere de protecţie, însă întotdeauna împreună cu masca de protecţie.

Monica Pop: „Masca nu protejează destul!”

Moctorul Monica Pop a avertizat că nici masca de protecție nu protejează 100% în lupta cu noul coronavirus SARS-CoV-2, dacă este folosită în absența unei viziere. Cercetările arată că infecția se poate transmite și la nivelul ochilor și poate produce o afecțiune oftalmologică – conjunctivita virală.

Prezenta virusului în nazo-faringe este în directa legatură cu ochiul prin intermediul canalului lacrimo-nazal, astfel că, la orice pacient infectat, COVID -19 poate fi prezent în secretia conjunctivală, devenind cu atît mai posibilă si periculoasă transmiterea, contaminarea. Deci, e clar, viroza aceasta se poate transmite si dacă cel infectat se freaca la ochi si apoi atinge ceva, orice. E un lucru mai putin cunoscut de publicul larg dar cunoscut de catre orice medic practician. Acesta este motivul pentru care din echipamentul medical de protectie nu trebuie să lipsească ochelarii speciali sau vizierele.„, spune dr. Monica Pop.

Citește și: Medicul Monica Pop trage un semnal de alarmă: „La 4% dintre cei infectaţi cu COVID-19 boala debutează cu o conjunctivită!” De ce este cu adevărat periculos acest simptom

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton