Specialiștii atrag atenția asupra unor simptome neașteptate: petele roșiatice pe piele și urticaria pot fi semne ale infecției cu COVID-19

 Oana Popoiag
.

Pe măsură ce trece timpul, pacienții infectați cu COVID-19 prezintă tot mai multe simptome neobișnuite legate de prezența virusului în corp. Pe lângă cele clasice, aceștia îndică și semne pe care nu te-ai grăbi să le asociezi cu COVID-19. Cele mai recente date arată că apariția unor pete roșiatice pe piele sau a urticariei pot fi semn că ai fost infectat.

Întreaga planetă este în stare de alertă și, la primul semn de febră, dificultăți de respirație sau tuse seacă oamenii iau în considerarea posibilitatea de a fi fost infectați cu coronavirus.

Asta deoarece simptomele menționate au fost experimentate de majoritatea pacienților. De asemenea, a mai fost specificat un indiciu neobisnuit, ce apare înaintea stărilor febrile și a tusei. Este vorba de anosmie, adică pierderea mirosului și a gustului, un simptom descris de foarte multe persoane infectate cu COVID-19.

Un simptom neașteptat al infecției cu COVID-19

Iată că a mai apărut un indiciu al infecției cu COVID-19, pe care la prima vedere nu l-ai asocia cu virusul ce a făcut ravagii pe planetă. Medicii dermatologi din cadrul Sindicatului Național al Dermatologilor-Venerologi din Franța atrag atenția că apariția pe piele a unor pete roșiatice sau a urticariei, chiar dacă într-o formă trecătoare, pot reprezenta simptome de coronavirus.

'Un grup de WhatsApp format din peste 400 de dermatologi, organizat de Sindicatul Naţional al Dermatologilor-Venerologi din Franţa, indică leziuni ale pielii, asociate sau nu cu alte simptome de Covid', se menționează în comunicatul de presă emis de Sindicat, citat de DIGI 24.

Specialiștii îndeamnă populația ca, în cazul în care observă pete roșiatice sau urticarie, să apeleze de urgență la un medic specialist. 'Alertăm publicul şi medicii pentru a detecta aceşti pacienţi potenţial contagioşi cât mai repede posibil (ei nu prezintă neapărat semne de dificultăţi de respiraţie)' se mai arată în comunicat.

Foto: Hepta

Citește și: Mai au femeile dreptul să opteze pentru întrerupere de sarcină în timpul pandemiei COVID-19? Răspunsul autorităților și al medicilor

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton