Care sunt simptomele specifice infectării cu noua tulpină COVID-19: sunt 23 de modificări față de virusul inițial

 Cica Cristina
.

Până la acest moment, în România, s-au înregistrat opt cazuri de infectare cu noua tulpină COVID-19. Cele mai frecvente simptome ale infectării cu noua tulpină de coronavirus au fost prezentate într-un studiu al Institutului Național de Statistică de la Londra.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Noua tulpină de coronavirus descoperită în Marea Britanie a ajuns în România la începutul anului, stârnind noi îngrijorări, mai ales pentru că se răspândește mai repede.

Simptomele specifice noii tulpini au fost prezentate după ce s-a analizat evoluția bolii pe un eșantion de 6.000 de persoane din Marea Britanie, potrivit BBC.

noua-tulpina-covid-1noua-tulpina-covid-1

Persoanele infectate cu noua tulpină au prezentat dureri în gât, tuse, stări de oboseală, dar și dureri musculare.

Citește și: Studiu: COVID-19 ar putea evolua într-o boală sezonieră, similară răcelilor

Citește și: Ce efecte secundare are vaccinul anti-COVID-19.Rezultatele unui studiu realizat pe voluntarii care l-au testat

Citește și: Studiu: Pierderea mirosului, primul și unul dintre cele mai frecvente simptome ale COVID-19.Sunt mulți pacienți care nu manifestă febră

Citește și: Studiu: imunitatea la COVID-19 ar putea dura doar câteva luni:”Nivelurile de anticorpi au scăzut de 23 de ori de-a lungul perioadei de monitorizare”

Simptomele specifice infectării cu noua tulpină COVID-19

În urma unei analize comparative între vechea și noua tulpină, oamenii de știință au ajuns la urmatoarele concluzii:

  • 35% dintre cei infectați cu noua tulpină au tușit, comparativ cu 28% care au prezentat același simptom după ce au contractat vechea tulpină.
  • 32% au acuzat stări de oboseală dintre cei cu noua tulpină, comparativ cu 29% dintre cei care au avut vechea tulpină.
  • 25% au avut dureri musculare dintre cei cu noua tulpină, în comparație cu 21% dintre cei care au avut vechea tulpină.
  • 21,8% au prezentat dureri în gât.
  • 16% dintre cei cu noua variantă şi-au pierdut gustul, în timp ce 15% şi-au pierdut mirosul, față de 18% pentru ambele în cazul vechii variante.

De asemenea, durerile de cap, vărsăturile, diareea sau dificultățile la respirație se numără printre simptomele care se păstrează și în noua tulpină. Majoritatea celor care au contractat noua tulpină au cel puțin una dintre aceste simptome.

S-au înregistrat 23 de modificări față de virusul inițial

Prof. Lawrence Young, virolog şi profesor de oncologie moleculară la Universitatea din Warwick, a susținut că noua variantă a virusului a prezentat aproximativ 23 de modificări în comparaţie cu virusul inițial din Wuhan.

„Unele dintre aceste modificări ar putea afecta răspunsul imun al organismului şi, de asemenea, influenţa gama de simptome asociate cu infecţia', a transmis prof. Lawrence Young, potrivit digi24.ro.

Sursa foto: pexels, pixabay

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton