Primele simptome ale cancerului ovarian. Ce nu trebuie ignorat

 Raiciu Adriana
.

Simptomele cancerului ovarian apar sau devin vizibile de abia în stadiile tardive ale bolii, când cancerul este deja extins. Totuși, dacă sesizezi anumite schimbări în organism, trebuie să iei legătura cu medicul ginecolog. Iată ce simptome ale cancerului ovarian nu trebuie ignorate!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Cancerul ovarian este o afecțiune gravă care apare în momentul în care stroma ovariană sau celulele epiteliale încep să se dividă haotic și dobândesc caracter malign. Totuși, de cele mai multe ori, boala este nedetectată, până când se răspândește în abdomen și pelvis. Cu toate că este o boală serioasă, dacă este descoperită din timp, poate fi tratată cu succes.

Susanna Unsworth, medic ginecolog, a spus care sunt simptomele cancerului ovarian și ce nu trebuie să ignori. Deși multe persoane nu prezintă simptome în faza incipientă, acest tip de cancer prezintă simptome subtile încă de la început.

Citește și: Ce dietă ține Medeea Marinescu și ce trucuri de frumusețe are, la 48 de ani: „Nu am făcut o oră de sport în viața mea. La mine nu țin curele drastice, merge cu păcăleală’ / EXCLUSIV

Citește și: Anca Pandrea a primit o factură uriașă la gaze. Câți bani trebuie să achite actrița: „Am de plată foarte mult, în valoare de peste…’ / EXCLUSIV

Primele simptome ale cancerului ovarian

Printre primele simptoame ale cancerului ovarian sunt: balonarea, durerea, problemele urinare, chisturile sau umflarea ovarelor. Totuși, aceste semne pot fi interpretate greșit, în lipsa unui diagnostic pus de un cadru medical.

Aș încuraja să rezervați o recenzie la medicul dumneavoastră de familie dacă vă confruntați cu acestea. Multe dintre simptome sunt subtile și nu înseamnă că aveți cancer ovarian. Dar merită să le verificați pentru a exclude, sperăm, orice problemă de bază', a spus ea pentru The Mirror.

Balonarea, un semnal de alarmă?

Balonarea poate fi un semnal de alarmă în momentul în care persistă mai bine de două săptămâni și nu trece cu medicamentație. Dacă este însoțită balonarea de durere în spate, abdomenul inferior sau pelvis, înseamnă că ai o problemă care necesită control ginecologic, scrie Unica.

Totodată, urinarea frecventă, mai ales în timpul nopții, poate arăta o infecție urinară sau chiar un alt simptom al cancerului.

Și pierderea poftei de mâncare este un indicator al cancerului. Dacă simți un nod sau o umflătură în abdomen sau pelvis, medicul Unsworth recomandă să iei legătura cu un medic specialist pentru mai multe investigații.

Alte simptome la care trebuie să fii atentă sunt indigestie, schimbarea obiceiului tranzitului intestinal, pierdere în greutate fără motiv, oboseală persistentă și chiar sângerare vaginală, în afara ciclului menstrual.

Ce teste trebuie efectuate

Medicul ginecolog îți poate recomanda mai multe teste suplimentare, chiar și cele de urocultură sunt pe listă.

„Medicul dumneavoastră de familie poate dori, de asemenea, să organizeze alte teste, deoarece simptomele cancerului ovarian pot fi destul de vagi și se pot suprapune cu alte afecțiuni. Includeți și testele de urocultură pe listă. Dacă oricare dintre aceste teste ridică orice nivel de îngrijorare, medicul dumneavoastră vă va trimite la un specialist ginecologie pentru a aranja o evaluare suplimentară. Dacă testele sunt normale, probabilitatea de cancer ovarian este extrem de scăzută și alte opțiuni pentru a gestiona simptomele pot fi recomandat', a adăugat Susanna Unsworth pentru sursa citată.

sursă foto- Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton