Sfatul unui român dn Viena, orașul cu cea mai bună calitate a vieții, din lume: „Închideţi viaţa publică şi speraţi totul că va fi bine“

 Lupescu Anca
.

Siegried Jany este ghid în Viena, Austria, prima țară care intenționează să relaxeze restricțiile, deschizând magazinele mici începând de săptămâna viitoare.

Siegfried se află în șomaj tehnic. El a povestit pentru Adevărul cum arată viața în Viena. 

„Oraşul este gol, viaţa publică este moartă. şcolile şi universităţile sunt închise, toate locurile de joacă sunt închise, la fel ca cinematografele, teatrele, opera şi evenimentele sportive. Sunt deschise doar supermarketurile, farmaciile, băncile, magazinele de patiserie. Ai voie să ieşi doar să cumperi mâncare, medicamente sau pentru o scurtă plimbare pentru a lua o gură de aer proaspăt. Când întâlneşti o persoană pe stradă, trebuie să păstrezi o distanţă minimă de 1 metru', spune Siegfried pentru „Adevărul'.

Citește și:Sora Ronei Hartner se află în prima linie în lupta cu noul coronavirus, în Canada: „E omul de bază în spital. Se ocupă de toată criza de la Montreal'

Siegfried a povestit că în Viena se respectă restricțiile și sfatul autorităților de a rămâne în casă. „Aici se respectă restricţiile. Ca dovadă avem 220 de morţi, în timp ce Italia are 11.000'. 

Siegfried îşi umple timpul în această perioadă cu „Internet -TV – gătit. „Cred că am cea mai curată locuinţă din Viena. Locuiesc în podgoriile din Viena, o zonă un pic mai înaltă faţă de nivelul normal al oraşului, aşa că pot să mă plimb, fac şi jogging şi singurele persoane pe care le întâlnesc sunt fermierii din podgorii şi vânătorii. Poliţiştii nu vin aici, pentru că pentru a ajunge e nevoie să meargă o distanţă mare pe jos'.

Întrebat care este cea mai mare îngrijorare a sa  cu privire la cum va evolua această pandemie, în contextul în care vedem în Italia mii de morţi, vienezul spune: „Noi avem noroc. Au fost luate aceste restricţii stricte foarte devreme. Dacă doriţi o recomandare (nu sunt un expert) – închideţi viaţa publică şi speraţi că totul va fi bine, aşa cum facem noi, aici în Austria. Îmi pare rău că nu am un alt mesaj mai bun pentru voi)'.

Citește și: Alexandru Rafila: 'Vaccinul antigripal va preveni co-infecția cu virusul gripal și cu noul coronavirus'. Când a preconizat că se va întâmpla acest fapt

„Da. La finalizarea crizei, trebuie să ne reorganizăm comerţul şi modul de comunicare naţională şi internaţională. În primul rând, trebuie să ne întrebăm dacă e necesar să falimentăm toate companiile mici din ţara noastră doar pentru că firmele din Extremul Orient lucrează mai rapid şi mult mai eficient? În al doilea rând, cred că toţi marii lideri politici cu gură mare (Trump, Bolsonaro, Orban etc.) arată acum ca nişte idioţi zgomotoşi'.  

Citeşte şi Schloss Schonbrunn – când să-l vizitezi și ce poți vedea!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton