Se redeschid primele cafenele în București! Servirea se va face numai la geam

 Oana Pantazi
.

Vești bune pentru bucureșteni! Se vor redeschide primele cafenele, însă servirea se va face numai la geam, în regim de take away.

Chiar dacă relaxarea restricțiilor va începe pe 15 mai, micile afaceri încep deja să revină la viață, primul pas fiind făcut de cafenele și vinării, care se vor redeschide, însă în anumite condiții, scrie Mediafax.

Dat fiind că, evident, nu vom putea să stăm, ca până acum, la terase, proprietarii de baruri și cafenele s-au reorientat, găsind soluții pentru a-și ține afacerile în viață. Anca Ungureanu, coproprietara unei cafenele din din București a povestit ce soluție a găsit, înaintea măsurilor de relaxare anunțate pentru 15 mai.

„Am căpătat puţin curaj. Am fost cu toţii într-o stare blocată, de panică, de frică, neştiind cum să abordăm această criză. Servirea se face strict la geam. Am luat comenzile la telefon şi pe platforma de Facebook'.

Și Gloria Apostol, managerul unei cafenele, a explicat că micile afaceri nu trebuie să moară:

„Sincer, abia aşteptam să venim să facem măcar o cafea. Noi ne dorim foarte tare să venim în continuare la muncă' a spus ea.

Și patronii de vinării au găsit soluția

Cum vinul este la mare căutare în această perioadă, și somelierii au găsit o soluție care funcționează – s-au mutat în online, până ce proprietarii vor reuși să-și deschidă afacerile.

Somelierul Ionuţ Moroianu, manager la un magazin de vinuri, a mărturisit cât de tare l-a afectat pandemia de coronavirus:

„Ne-a lovit putin mai serios. A trebuit să schimbăm totul din mers. Ne-am mutat puţin mai agresiv în mediul online. Preţurile sunt pentru toate buzunarele. Cea mai ieftină sticlă costă 25 lei şi poate ajunge până la 2.000 lei'.



Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton