Se iau primele măsuri de protecție împotriva coronavirusului în România: "În trenurile de metrou se va efectua..."

 Cica Cristina
.

Coronavirusul s-a răspândit rapid în Europa, ceea ce a suscitat îngrijorări și în rândul autorităților din România. În perioada următoare urmează să se ia câteva măsuri de protecție împotriva coronavirusului.

Metrorex a informat prin intermediul unui comunicat că se vor lua măsuri preventive în vederea diminuării riscurilor de infecție cu coronavirus.

Măsurile presupun dezinfecția barelor, a butoanelor, precum și amplasarea unor afișe educative în stații și între stații, astfel încât călătorii să fie informați și la curent, scrie spynews.ro.

„În trenurile de metrou se va efectua un program suplimentar de dezinfecţie a barelor de susţinere şi a butoanelor de deschidere a uşilor din interiorul acestora cu produse autorizate de Ministerul Sănătăţii.

Acest program este aplicat în cadrul tuturor tipurilor de salubrizare, precum şi după executarea reviziilor. Mai mult, pentru informarea corectă a publicului călător, Metrorex va expune atât în staţiile de metrou, cât şi în trenuri, afişe educative de prevenţie a infecţiei cu Coronavirus. Din aceste afişe aflăm cum ne putem proteja pe noi înşine, dar şi pe cei din jurul nostru de o eventuală îmbolnăvire', se arată într-un comunicat emis de Metrorex.

Un italian care a fost în România, diagnosticat cu coronavirus

Publicaţia Corriere Romagna notează că un bărbat în vârstă de 71 de ani, care a vizitat România săptămâna trecută şi s-a întors, între timp, în Italia a fost diagnosticat cu noul coronavirus, COVID-19. Pacientul este spitalizat momentan în Rimini, Italia.

Toate persoanele care au intrat în contact cu pacientul infectat cu coronavirus sunt acum testate pentru a se vedea dacă sunt infectate cu virusul ucigaș.

Sursa foto: unsplash.com

Vezi și: Simptome coronavirus – cum se manifesta si cum se transmite virusul 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton