Se anulează probele orale de la Bacalaureat. Cum se va stabili nota finală a elevilor

 Cica Cristina
.

Guvernul a modificat legislația din Educație, iar examenele de competențe la probele orale de Bacalaureat nu se vor mai susține, urmând să se echivaleze recunoașterea acestora.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Ministerul Educației a făcut anunțul! Astfel, anul acesta nu se vor mai susține probele orale de la Bacalaureat.

Oficialii au decis că nota urmează să se stabilească prin echivalarea cu mediile din timpul anului sau cu certificate de limbi străine sau informatică, acolo unde este cazul, notează mediafax.ro.

Citește și: Președintele Iohannis avertizează că NU vor urma trei zile fără reguli și restricții:„Dacă situația se va înrăutăți nu voi ezita să declar din nou stare de urgență!'

Probele orale urmau să înceapă pe data de 29 iunie. Măsura a fost adoptată în Ordonanța de Urgență prin care a fost reglementată și gratuitatea transportului acordat elevilor.

„Pentru anul școlar 2019-2020, probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal și probele de evaluare a competenţelor digitale se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului educației și cercetării, în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

Vezi subiectele la romana la BAC 2020, subiectele la Matematica la BAC 2020 și subiectele la Istorie la BAC 2020

Rezultatele la BAC 2020 vor fi afișate pe 30 iunie.

Sursa foto: unsplash.com

Citește și: Ilie Năstase va limita ieșirile în public și după 15 mai, când expiră starea de urgență: „Mai bine cu restricții, ca să nu ne infectăm toți ca fraierii'

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton