Scrisoare emoționantă a unei eleve din Vaslui care îi solicită primarului un smartphone pentru cursurile online: "Lunar, când voi primi alocaţia, vă voi aduce banii. Ştiu că aveţi un suflet bun şi vă rog..."

 Cica Cristina
.

O elevă a reușit să impresioneze primarul unei comune din Vaslui prin intermediul unei scrisori, în care îi solicită oficialului un smartphone pentru cursurile online.

Primarul Ciprian Tamaș din comuna vasluiană Șuletea a primit o scrisoare de la o elevă, care într-un mod extrem de înduioșător, i-a solicitat edilului un smartphone pentru a putea ține pasul cu sistemul de învățământ din aceste momente. Fetița a specificat că familia are o situație financiară modestă, dar ar putea să-i dea primarului la fiecare alocație bani pentru a putea plăti telefonul.

Citește și: Cum va arăta turismul vara aceasta în Europa! Deciziile luate de Grecia și Bulgaria, cele mai populare destinații estivale pentru români.Se vorbește despre pașapoarte de sănătate

Fata, care mai are șapte frați, i-a scris într-un mod respectuos primarului de ce anume are nevoie de un telefon: „Sunt conştientă că singura noastră şansă pentru a reuşi în viaţă este să învăţăm bine. Am apreciat întotdeauna că ne-aţi sprijinit. (…) Acum, cu această nebunie ce ne ţine departe de băncile şcolii, singura noastră legătură cu profesorii noştri este mediul online. Momentan folosim toţi telefonul mamei mele, dar nu reuşim să ţinem pasul cu acest sistem de învăţământ, din cauza lipsei unui alt telefon. Ştiu că aveţi un suflet bun şi vă rog cu toată fiinţa mea să îmi împrumutaţi şi mie un telefon, iar dacă nu aveţi unul disponibil, v-aş ruga să îmi cumpăraţi dumneavoastră unul în rate, iar lunar, când voi primi alocaţia, vă voi aduce banii. Sper să înţelegeţi situaţia financiară cu care se confruntă părinţii mei şi să daţi curs rugăminţii mele. Promit să nu vă dezamăgesc!', a scris eleva în scrisoare.

Edilul a oferit asigurări că va face tot posibilul pentru ca eleva să primească telefonul solicitat. Cu această ocazie, a mai anunțat și că elevii care au deja dispozitive, dar nu au abonament de date mobile vor beneficia de internet gratuit în anumite puncte din comună.

Citește și: Ce presupune starea de alertă? Încă 9 interdicții!Ce NU avem voie să facem după 15 mai

„Am primit această scrisoare pe Messenger de la o fetiţă, elevă a şcolii noastre. Pur şi simplu mi-au dat lacrimile. Am vorbit dimineaţă cu directorul şcolii şi mi-a confirmat că sunt peste 30 de elevi în această situaţie. Nu au telefon, nu mai vorbim de tabletă sau de laptop, pentru a interacţiona cu cadrele didactice online. Astfel, am rugămintea la voi, prietenii mei dragi, care v-aţi schimbat smartphone-ul şi vreţi să aduceţi o bucurie, să îl donaţi pe cel vechi cu toată bucuria unui elev nevoiaş din comuna noastră! Am o veste bună şi pentru elevii care dispun de telefoane şi nu au date mobile: la sfârşitul săptămânii vom putea utiliza internetul gratuit prin WI-FI, în punctele stabilite din fiecare sat', a spus primarul.

Sursa foto: Facebook, pexels.com

Citește și: O veste bună, una rea! Când se termină epidemia de coronavirus în România:„Nu se va opri până când nu infectează 60% – 70% dintre oameni'


Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton