S-a descoperit un nou efect advers pe termen lung al infectării cu COVID-19? Avertismentul specialiștilor: "Ar putea fi posibil să devină o problemă imensă"

 Cica Cristina
.

Un nou studiu scoate la iveală un posibil efect advers pe termen lung al infectării cu COVID-19. Iată ce spun experții!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Se pare că printre efectele adverse pe termen lung ale infectării cu Sars-Cov-2 ar fi leziunile cardiovasculare. Mai exact, miocardita ar fi cea mai frecventă problemă. Cel puțin asta indică rezultatele unui studiu efectuat de oameni de știință germani!

În urma cercetării, experții au constatat că din 100 de pacienți, cu vârste cuprinse între 45 şi 53 de ani, trei sferturi dintre cei care s-au vindecat au făcut RMN-uri la 2 luni de la vindecare și au prezentat semne ale unor leziuni cardiovasculare.

Citește și: Ileana Lazariuc, apariție de senzație la aproape un an de la anunțul divorțului de Ion Ion Țiriac:„Superbă și elegantă că întotdeauna!'

Specialiștii au găsit în sângele pacienţilor o proteină ce este cunoscută sub denumirea de troponină, care arată leziuni cardiovasculare, asemănătoare celor care apar în urma unui atac de cord.

Citește și: Cum reușește Adela Popescu să se mențină în formă:„Radu a adus în viața mea și echilibrul din punct de vedere alimentar'

Totuşi, miocardita a fost cea mai frecventă problemă, în proporţie de 60% din totalul de pacienţi care au realizat RMN-ul, notează hotnews.ro.

Medicii au descoperit inclusiv bolnavi care aveau pericardul inflamat.

Medicul Valentina Puntmann, de la Spitalul universitar din Frankfurt, susține „deşi nu avem dovezi directe pentru aceste consecinţe, cum ar fi cedarea sistemului cardiovascular, ar putea fi posibil ca în câţiva ani să devină o problemă imensă'.

Citește și: Paula Chirilă bifează o intervenție chirurgială la nivelul feței!Cât de mult s-a schimbat vedeta după vizita la medicul estetician

Sursa foto: pixabay.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton