Rusia a atacat Ucraina cu avioane, tancuri și nave militare. Peste 1.000 de militari ruși au murit UPDATE 16.59

 Oana Pantazi
.

UPDATE 16:59. Ministerul ucrainean al Apărării a anunțat vineri, 25 februarie 2022, că peste 1.000 de militari ruși au fost uciși până în momentul de față în conflictul din Ucraina. 137 de ucraineni au decedat până în prezent. Rusia a atacat Ucraina. Președintele rus Vladimir Putin a anunțat, azi-dimineață, efectuarea unei operațiuni militare speciale în Ucraina. La scurt timp după anunțul său, mai multe explozii s-au auzit în orașele ucrainene Kiev, Odesa și Harkov, dar și în estul țării. Este vorba despre o operațiune complexă, cu atacuri de artilerie, aeriene, dar și pe mare.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Rusia a atacat Ucraina azi, 24 februarie, la primele ore ale dimineții, cu rachete infrastructura militară și bazele aeriene ucrainene din mai multe zone ale țării, inclusiv lângă Kiev, dar și în zona orașelor Kramatorsk, Dnipro, Harkov, Odesa, Mariupol și Zaporojie. Peste doar câteva ore, Moscova a anunțat că apărarea antiaeriană ucraineană a fost anihilată. Această informație nu a fost însă confirmată de Kiev. Spațiul aerian fusese închis de Ucraina, dar, în acest moment, spațiul aerian al țării este controlat cel mai probabil de Rusia, notează Libertatea.

Aftermath of explosion in Kiev as Russian troops enter UkraineAftermath of explosion in Kiev as Russian troops enter Ukraine

Rusia a atacat Ucraina la primele ore ale dimineții

Așa cum prevăzuseră toți analiștii politici Rusia a atacat Ucraina, iar atacul a început la primele ore ale dimineții, după anunțul făcut de Vladimir Putin. Bombardamente au avut loc lângă Kiev, dar și în zona orașelor Kramatorsk, Dnipro, Harkov, Odesa, Mariupol și Zaporojie. În paralel, Kievul a anunțat că coloane de vehicule militare au intrat în țară din mai multe puncte, dinspre Belarus, Crimeea, dar și prin regiunea Harkov (nord-est) și Donbas (est). Rusia a folosit, în prealabil ,artileria, împotriva posturilor de pază. Moscova a declarat că nu a întâlnit opoziție din partea grănicerilor. Kievul a spus însă că forțele ucrainene au răspuns atacului.

Citește și: Mădălina Apostol s-a ales cu dosar penal, după ce a comis un accident. Soția lui Nick Rădoi consumase alcool

Citește și: Cum își răsfață Laurențiu Reghecampf iubita, în plin divorț de Anamaria Prodan: „Primul tort pentru micuțul L…'

Citește și: Robert Niță, la spital după Survivor: „Am suferit o intervenție chirurgicală'. Cum se simte acum

Citește și: Cum se înțeleg Adela Popescu și Radu Vâlcan după 10 ani de relație și trei copii: „Nu este ușor'/ EXCLUSIV

Kievul a anunțat la primele ore și debarcarea trupelor ruse în Mariupol (port la Marea Azov) și Odesa (Marea Neagră). Tot Kievul a negat apoi informațiile, deși explozii au avut loc în zona ambelor orașe. Acum, Moscova a anunțat că a închis navigația pe Marea Azov între Rusia și Ucraina. Scopul lui Vladimir Putin este neclar, dar experți militari citați de presa internațională au speculat că un astfel de atac la scară largă ar putea avea drept scop anihilarea militară a țării și poate chiar schimbarea de guvern de la Kiev.

Cu toate acestea, Putin a susținut că nu intenționează să ocupe Ucraina, ci vrea să protejeze populația din Donbas și „să demilitarizeze și să denazifice' țara.

Primii morți în urma invaziei rusești

Rusia a atacat Ucraina la primele ore ale dimineții. La scurt timp, au fost anunțați primii morți în urma invaziei rusești masive care a avut loc în primele ore ale zilei de joi. Ministerul de Interne de la Kiev a anunțat primele victime în conflict – 8 morți și 9 răniți în urma bombardamentelor Rusiei. Informația a fost transmisă de un consilier al ministrului ucrainean al Afacerilor Interne citat de Reuters, transmite The Guardian.

Poliția ucraineană a anunțat că un atac asupra unei unități militare din Podilsk, în apropiere de Odesa, a ucis șapte persoane. 19 persoane sunt date dispărute. O altă persoană a murit în orașul Mariupol, au mai declarat autoritățile ucrainene citate de BBC. Cotidianul Wall Street Journal spune că se crede că sute de militari ucraineni ar fi fost uciși, în atacul Federației Ruse, citând surse oficiale.

De asemenea, un clip video publicat în mediul online sugerează că rachetele au lovit și zone locuite de populație, în ciuda declarațiilor Rusiei, care a susținut că a vizat doar infrastructură militară, scrie The Guardian. Imagini din Harkov par să arate bucăți dintr-o rachetă lansată de un sistem Smerch. Focosul nu a explodat la impact și a rămas pe pavaj, în oraș, în apropierea unei biserici.

Ministerul ucrainean al Apărării a declarat că forțele sale contracarează ofensiva rusă „cu demnitate' și provoacă pierderi trupelor Moscovei, potrivit CNN.

Conform ultimelor informații, în momentul de față, peste 40 de militari şi zece civili au fost ucişi de Rusia în războiul din Ucraina, anunţă preşedinţia ucraineană.

„Forțele Naționale de Apărare, care folosesc dreptul la autoapărare conform articolului 51 din Carta Națiunilor Unite, contracarează cu demnitate încercările inamicului de a trece frontiera de stat', a spus Ministerul într-un comunicat distribuit pe Whatsapp. „Situația este sub control. Trupele ruse suferă pierderi.'

Ministerul a mai declarat că „nu au existat pierderi în rândul apărătorilor Ucrainei'.

În schimb, într-o declarație anterioară, Ministerul Apărării al Rusiei a declarat că a neutralizat apărarea antiaeriană ucraineană.

Cozi imense la Vamă, pe sensul de intrare în Republica Moldova

În momentul de față sunt cozi imense pe sensul de intrare în Republica Moldova din Ucraina. La vama de la Palanca s-au format cozi uriașe de mașini pe sensul de intrare în Republica Moldova, a notat Realitatea.md.

După debutul operațiunilor militare ale Rusiei pe teritoriul Ucrainei, mii de locuitori încearcă să fugă din calea războiului.


Foto: Profimedia, Hepta

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton