România, în top 20 mondial al vindecărilor de coronavirus. Doar la Timișoara, 53 de oameni au scăpat de COVID-19, dintr-un total de 86 / Miracolul de astăzi

 Dumba Gabriela
.

România se află pe locul 19 în topul mondial al vindecărilor de noul coronavirus, cu 86 de oameni care au scăpat de COVID-19 și au fost externați din spital. Spitalul din Timișoara înregistrează miracol după miracol și a tratat, până astăzi, 53 de pacienți, cei mai mulți din țară.

YzM3MzYxYmMyOTU4ZGVhYTVjZGQxYWU0YQ.thumb_-4YzM3MzYxYmMyOTU4ZGVhYTVjZGQxYWU0YQ.thumb_-4

Potrivit Worldometers, România era, luni seară, pe locul 19 dintr-un top format din 180 de țări, la numărul de persoane vindecate, în raport cu infectările. Astfel, procentul de vindecare este 12.67%, ceea ce plasează țara noastră în top 20 mondial al vindecărilor de COVID-19 și chiar top 10, dacă sunt scoase din calcul țările din Asia, subliniază Mediafax.

Astăzi, managerul Spitalului de Urgență Petroșani, dr. Alin Vasilescu, a anunțat că cele 11 asistente medicale, infirmiere şi îngrijitoare de la unitatea medicală din Valea Jiului , care au fost internate la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, în urma infectării cu virusul COVID -19, s-au vindecat.

Potrivit acestuia, alţi patru medici şi două infirmiere şi îngrijitoare de la Spitalul de Urgenţă Petroşani care se aflau în izolare la domiciliu au depăşit acest moment şi se pot prezenta la serviciu. Ei sunt primii dintre cei 118 angajaţi ai spitalului care au fost nevoiţi să stea acasă 14 zile după ce o femeie de 26 de ani, care revenise din Italia, a ascuns acest lucru şi a fost internată la secţia de Neurologie a unităţii medicale, citează Agerpres.

Numărul infectărilor, la nivel mondial, a trecut de 380.000 și peste 16.000 de oameni și-au pierdut viața din cauza infecției COVID-19.

Citește și:

De ce la Timișoara s-au vindecat cei mai mulți bolnavi de coronavirus, din România: „Folosim altă schemă de tratament faţă de restul ţării'

Sfaturile lui Virgil Musta, medicul care face minuni la Timișoara, pentru a ne feri de coronavirus: „Unii oameni se autocondamnă la moarte”

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton