Reguli ciudate în vremea coronavirusului. Jurnaliștii BBC dezvăluie ce semnifică "servicii esențiale" în cinci state din lume: "Singurul magazin care a rămas deschis era unul care vindea ciocolată"

 Cica Cristina
.

În aproape toate țările s-au luat măsuri dratice, în vederea combaterii răspândirii coronavirusului. Numai serviciile „esențiale' au rămas deschise. Numai că, depinde ce înseamnă „esențial' în anumite regiuni!

Jurnaliștii BBC din cinci țări semnalează ce anume înseamnă „esențial' în anumite zone, puternic afectate de coronavirus.

Hugh Schofield, corespondent BBC în Franța, susține că în Paris singurul magazin care mai rămăsese deschis în prima zi de izolare era cel care vinde ciocolată. În egală măsură, în restul perioadei de izolare au funcționat toate patiseriile, magazinele de brânzeturi, măcelăriile și magazinele care vând vinuri.

Ritu Prasad, corespondent BBC în SUA, a dezvăluit că există state din Statele Unite care au făcut alegeri controversate, un exemplu constituind magazinele de arme. În egala măsură, magazinele care comercializează marijuana, în scop medicinal sau recreațional, au continuat să fie deschise în state în care sunt legale, cum ar fi Colorado.

Shaimaa Khalil, corespondent BBC în Australia, menționează că s-au închis restaurantele, barurile și cluburile, însă au rămas deschise magazinele de băuturi și, surprinzător, cele de jucării, notează digi24.ro.

Yogita Limaye, corespondent BBC în India, mărturisește că pentru prima dată în istoria acestei țări nu mai circulă trenurile, în condițiile în care rețeaua feroviară este considerată linie de salvare pentru țară. În schimb, toate sectoarele care țin de tehnologia informației au rămas deschise.

Howard Johnson, corespondent BBC în Filipine, subliniază că luna precedentă ar fi fost interzise toate formele de transport public. Excepție au făcut angajații din Sănătate, care au avut posibilitatea să apeleze la triciclete.

Sursa foto: pixabay.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton