În perioada de izolare, Netflix a devenit un aliat de nădejde pentru multe persoane care doresc să alunge plictiseala. Însă, paleta oferită este atât de mare, încât oamenii nu mai știu pentru ce producție să opteze. În ajutor ne vine criticul de film Irina Margareta Nistor, care face zece recomandări de filme!
Suntem în izolare și cu ce ne-am putea ocupa timpul mai bine dacă nu vizionând niste filme. Însă, cum timpul este prețios nu ar fi bine să-l irosim filme care am risca să nu ne fie pe plac.
Contactată de Fanatik, Irina Margareta Nistor, „vocea' care a tradus peste 3.000 de filme, oferă câteva recomandări de filme de văzut pe Netflix.
- Pentru romantici Irina Margareta Nistor recomandă Scrisori către Julieta/ Letters to Juliet (2010). În plus acțiunea se petrece în Italia, țara puternic afectată de coronavirus, pe care cel mai probabil nu o vom mai putea vizita prea curând, măcar în filme să mai putem admira peisajele de vis din țara încărcată de istorie. Amanda Seyfried și Gael García Bernal sunt personajele cheie în comedia romantică.
- Următorul film pe lista Irinei Margareta Nistor: Secrete de familie / Rumor Has It… (2005). Filmul prezintă viața Sarei Huttinger, care nu prea știe ce anume își dorește de la viață, mai ales după ce a acceptat și o cerere în căsătorie. Distribuția este una de excepție, cu Jennifer Aniston, Mark Ruffalo și Kevin Costner în prim-plan.
- Tânăra Victoria / The Young Victoria (2009) Câștigătoare a unui premiu Oscar pentru costume, drama de epocă o are in rolul principal pe Emily Blunt, care o interpretează pe Alexandrina Victoria, regina Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei. Regizat de Jean-Marc Vallée, filmul surprinde începuturile suveranei ca moștenitoare de tron și a căsniciei sale cu Prințului Eduard, Duce de Kent și Strathearn, interpretat de Rupert Friend. Scenaristul a fost extrem de hotărât sa fie cât mai fidel datelor istorice iar, conform istoricilor, ar fi și reușit.
- Victoria și Abdul / Victoria & Abdul (2017) Pelicula prezintă o abordare cu umor a prieteniei reale dintre regina Victoria si Abdul Karim, un funcționar cu origini modeste sosit tocmai din India pentru a lua parte la Jubileul de Aur al Reginei. Ieșită din normele timpurilor, relația de respect și devotament dintre ei va șoca. În rolul principal apare laureata de Oscar, Judi Dench.
- Ziua decisivă / Darkest Hour (2017). Pentru iubitorii de istorie, Irina Margareta Nistor recomandă productia britanică regizată de Joe Wright, care îl pune pe Gary Oldman în rolul lui Winston Churchill. Acesta este surprins la începutul celui de-al Doilea Razboi Mondial, când trebuie să ia o decizie importantă, asumându-și rolul de lider. Pe-o parte trebuie să găsească o cale de a-și salva armata blocată pe plajele din Dunkirk, iar pe de alta trebuie să se decidă daca negociază cu Adolf Hitler.
- Drumul meu / My Way: The Rise and Fall of Silvio Berlusconi (2016). Fostul premier al Italiei, Silvio Berlusconi, discută într-un documentar despre viața sa. În cadrul producției biografice, actualul conducător al partidului politic Forza Italia discută despre prietenia cu Putin, dar face si destăinuiri despre scandalurile sexuale despre care s-a scris de-a lungul timpului în presa.
- Fabrica americană / American Factory (2019) Recompensat cu Oscar pentru cel mai bun documentar anul acesta, American Factory' relatează modul în care o companie chinezească a schimbat liniștea unei comunități. Atunci cand un milionar redeschide o fabrica abandonată în Ohio, angajând 2000 de americani, diferențele culturale amenință însăși stabilitatea afacerii. Se surprind, astfel, două perspective diferite de mentalități financiare.
- Marea spălare de bani / The Laundromat (2019) Cu o distribuție în care își fac apariția Meryl Streep, Gary Oldman, Antonio Banderas, Jeffrey Wright, David Schwimmer, Matthias Schoenaerts, James Cromwell si Sharon Stone, The Laundromat' relatează într-o combinație de dramă și comedie detalii despre scandalul dosarelor Panama. Sub coordonarea lui Steven Soderbergh, filmul documentar expune date despre o anchetă jurnalistică internatională când s-au făcut publice 11.5 milioane de documente despre cum cei mai bogați oameni de pe planetă își ascund averile în asa numitele paradisuri fiscale.
- Ultimele dorințe / The Bucket List (2007) Doi bărbați aflați în stadiu terminal, bolnavi de cancer, decid să facă ce vor cu ultimele zile din viață. Pe cât de diferiți sunt, pe atât de apropiați devin atunci când decid să își ducă împreună la îndeplinire cele mai arzătoare dorințe, înainte de a muri. The Bucket List' îi are în rolurile principale pe Jack Nicholson și Morgan Freeman.
- Terminalul / The Terminal (2004) În filmul parțial inspirat de o poveste reală, Tom Hanks îl portretizează pe Viktor Navorski. Un turist venit din Europa de Est pentru a vizita New York-ul, acesta este prins la mijloc atunci când în timp ce se afla în avion, în țara sa are loc o lovitură de stat. Dupa ce aterizează pe aeroportul din Statele Unite este obligat să rămână pe terminal și să facă din aceasta locația neobișnuită o casa, atât timp cât va dura situația de război, de acasă. Curănd, acesta ajunge sa îi apropie pe angajați, pe vizitatori, pe toți cei care ii ies in cale.
Sursa foto: Facebook, pixabay, pexels, Captura YouTube
Citește și: Irina Margareta Nistor: Casa mea e ca un cinematograf'
Cel mai nou VIDEO
Fanatik