Raed Arafat avertizează că România este într-o fază de negare și face un anunț tranșant: "Dacă nu vrei să ți se ia temperatura, fă cumpărăturile online"

 Cica Cristina
.

Șeful DSU, Raed Arafat, avertizează încă o dată că nu a trecut pericolul coronavirusului și intervine pe marginea subiectului privind luarea temperaturii la intrarea în magazin.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Secretarul de stat susține că România încă se află într-o fază de negare și n multe cazuri nu se mai ține cont de măsuri. Mai mult decât atât, avertizează că este momentul măsurilor compenatorii.

'Pandemia continuă să se desfășoare în anumite țări, fiind în plină desfășurare. România este într-o fază de negare, că nu ar fi fost probleme și virusul nu ar fi existat. Am uitat măsurile și am început să chestionăm tot ce s-a făcut până acum. Acum e momentul măsurilor compensatorii„, a spus Arafat.

Citește și: Masca trebuie purtată și în mașina personală. Recomandările făcute de Raed Arafat:'Geamurile ar trebui lăsate întredeschise'

Raed Arafat: „Nu suntem singura țară care măsurăm temperatura populației”

În egală măsură, șeful DSU a subliniat că masca se numără printre cele mai bune măsuri care se puteau lua pentru ca persoanele asimptomatice să nu dea virusul mai departe. Subliniază că nu suntem singura țară unde se măsoară tempetarura, motiv pentru care avertizează că dacă există persoane care nu doresc să li se ia temperatura, atunci ar trebui să facă cumpărături online.

Pentru persoanele asimptomatice, cea mai bună măsura este masca. Ne protejăm pe noi și îi protejăm pe ceilalți. Există informații în spațiul public menite să creeze haos și să scadă credibilitatea autorităților. Nu suntem singura țară care măsurăm temperatura populației. Termomentrul digital costă doar 20 de euro. Dacă nu vrei să ți se ia temperatura, fă cumpărăturile online, nu ești obligat să mergi printre rafturi să îmbolnăvești pe alții.

Citește și: Ce se întâmplă vara cu noul coronavirus. Avertismentul lui Raed Arafat:”Vom avea două probleme convergente. E posibil să…”

Dezinformarea din spațiul public nu se petrece doar în România. Avem campanii împotriva măsurilor stabilite de autorități. IGSU este sub o campanie a unui jurnal anume. Sunt atacate persoane pe rețelele de socializare. Avem o situație reală de urgență sanitară. Avem o urgență sanitară fără precendent. Nu e nimic similar cu COVID-19. Nici gripa porcină, nici cea aviară', a mai subliniat Raed Arafat, potrivit cancan.ro.

Sursa foto: Hepta

Citește și: Se ia sau nu coronavirusul COVID-19 de pe haine și alimente? Raed Arafat spune ce trebuie să facem imediat ce intrăm în casă

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton