Prima țară din Europa care declară sfârşitul epidemiei de coronavirus şi îşi deschide frontierele: "Avem cea mai bună situaţie clinică"

 Cica Cristina
.

O țară din Europa a proclamat sfârşitul epidemiei de coronavirus pe teritoriul său şi a luat decizia de a redeschide frontierele. Totuși, vor rămâne în vigoare câteva măsuri preventive.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Este vorba despre Slovenia, țara unde s-a decis să se redeschidă frontierele pentru toți cetățenii Uniunii Europene, în timp ce persoanele care vin din alte state vor fi nevoite să stea în carantină.

Citește și: Prima țară europeană care își redeschide litoralul pentru turiști. Autoritățile avertizează, însă:”Nu va exista înghesuială pe plaje”

„Astăzi, Slovenia are cea mai bună situaţie clinică din Europa, ceea ce ne permite să punem capăt stării epidemice declarate pe 12 martie', a declarat prim-minsitrul Janez Jansa.

Interdicțiile care rămân în vigoare în Slovenia

Desigur, vor mai exista restricții care rămân în vigoare. Printre acestea se numără interdicţia de se organiza adunări publice, obligativitatea de a purta mască şi respectarea regulilor de distanţare socială. În același timp, în această țară s-au redeschis centrele comerciale și hotelurile cu mai puțin de 30 de paturi, notează digi24.ro.

Citește și: Prima țară din Europa care ridică interdicția de a pleca în străinătate:Este posibil să se călătorească chiar şi pentru o vacanţă”

Prin declararea sfârșitului epidemiei, Slovenia evită prelungirea automată, până la finalul lunii iunie, a unui set de măsuri de susţinere economică votate pentru a ajuta populaţia şi afacerile, transmite radioul public sloven.

Slovenia a înregistrat în total 1.500 de îmbolnăviri cu noul coronavirus şi 103 de decese. În ultimele zile au mai apărut doar câteva noi cazuri.

Sursa foto: pixabay.com

Citește și: Țara europeană care ar putea atinge imunitatea de grup înainte de apariţia unui vaccin:”Am ajuns la jumătatea drumului fără blocaje sociale”

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton