Președintele Iohannis, un nou apel către români după ce s-a înregistrat o creștere semnificativă a cazurilor de coronavirus: "Trebuie să respectăm cu sfințenie măsurile de igienă și distanțare socială"

 Cica Cristina
.

Peste 10.000 de persoane infectate cu noul coronavirus în România. Președintele Klaus Iohannis se arată îngrijorat de statistici, motiv pentru care a transmis un nou mesaj românilor, de a respecta măsurile impuse de autorități.

Iohannis-Klaus-2Iohannis-Klaus-2

După ce am trecut pragul de 10.000 de îmbolnăviri de COVID-19, președintele României face un nou apel către populație, în vederea respectării măsurilor de igienă și distanțare socială, mai ales că suntem pe un trend ascendent al epidemiei.

„Din păcate am depășit astăzi numărul de 10.000 de persoane infectate cu COVID 19 și avem o creștere semnificativă a cazurilor confirmate în ultimele 24 de ore, aproape 400 de cazuri noi. Aceste date ne arată că suntem încă pe un trend ascendent al epidemiei și trebuie să continuăm să respectăm, cu strictețe, aș spune aproape cu sfințenie, măsurile de igienă și de distanțare socială. Nu ne putem permite să slăbim deloc vigilența, pentru că nu ne aflăm încă în etapa în care putem vorbi de o plafonare a curbei infecției în țara noastră', a spus șeful statului, potrivit digi24.ro.

Citește și: Klaus Iohannis anunță relaxarea măsurilor, însă cu o condiție: „După 15 mai, măștile vor fi obligatorii în spațiile publice închise și în transportul în comun'

Klaus Iohannis a mai ținut să precizeze că în majoritatea țărilor europene există serioase îngrijorări în legătură cu pandemia de coronavirus.

„Cele mai multe state se află încă în primele faze ale epidemiei, iar în țările care au fost afectate mai devreme, atenție, se observă o reapariție îngrijorătoare a cazurilor. Dovezile medicale sugerează că cea mai mare parte a populației lumii se poate contamina, ceea ce înseamnă că există un risc major ca epidemia să se reaprindă foarte ușor, chiar și în acele zone unde părea a fi ținută sub control. Toate acestea ne arată, o dată în plus, că eforturile naționale trebuie, în mod obligatoriu, dublate de un efort comun la nivel european pentru combaterea efectelor acestei pandemii', a mai declarat Iohannis.

Sursa foto: Facebook

Citește și: Klaus Iohannis explică ce înseamnă starea de urgență în România pentru 30 de zile.Cum îi afectează pe români noile măsuri: „Se impune îngrădirea unor drepturi și libertăți fundamentale'

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton