Postul Paștelui. Rețetă pentru gogoși pufoase, de post, fără lapte și ouă

 Dumba Gabriela
.

Gogoșile sunt întotdeauna o idee bună, indiferent de anotimp, cu zahăr pudră deasupra, savurate cu dulceață sau ciocolată. Le putem pregăti și în timpul Postului Paștelui, după o rețetă simplă și fiți sigure că ies la fel de pufoase și fără lapte și ouă în compoziție.

Ingredientele necesare pentru gogoșile pufoase, de post

500 g faină

25 g drojdie

1 linguriță coajă rasa portocale

250 ml lapte de cocos

50 ml ulei

100 g zahăr

1 linguriță extract de vanilie

5 g sare

Prepararea gogoșilor de post

Făina se amestecă, într-un bol, cu sarea. Într-un castron se pune drojdia cu o linguriță de zahăr, o lingură făină și 100 ml lapte de orez cu cocos, ușor călduț. Restul laptelui se încălzește cu zahărul, doar cât să se dizolve zahărul.

Între timp drojdia s-a lichefiat și a crescut și se toarnă peste făină. Am adăugat și laptele vegetal cu zahăr, extractul de vanilie, pudra de coajă de portocale și se frământă.

După câteva minute, se adaugă și uleiul și se frământă aluatul până s-a omogenizat și s-a desprins de pereții vasului. Se formează o bilă din acesta, se acoperă cu folie alimentară, apoi un un prosop și se lasă să crească până și-a mărit volumul considerabil.

Se întinde apoi pe masă și se decupează în orice forme doriți, se mai lasă 15 minute să crească, după care se prăjesc în ulei încins.

Le pudrați cu zahăr sau le serviți cu gem, ciocolată sau dulceață!

sursa: divainbucatarie.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton