Gogoșile sunt întotdeauna o idee bună, indiferent de anotimp, cu zahăr pudră deasupra, savurate cu dulceață sau ciocolată. Le putem pregăti și în timpul Postului Paștelui, după o rețetă simplă și fiți sigure că ies la fel de pufoase și fără lapte și ouă în compoziție.
Ingredientele necesare pentru gogoșile pufoase, de post
500 g faină
25 g drojdie
1 linguriță coajă rasa portocale
250 ml lapte de cocos
50 ml ulei
100 g zahăr
1 linguriță extract de vanilie
5 g sare
Prepararea gogoșilor de post
Făina se amestecă, într-un bol, cu sarea. Într-un castron se pune drojdia cu o linguriță de zahăr, o lingură făină și 100 ml lapte de orez cu cocos, ușor călduț. Restul laptelui se încălzește cu zahărul, doar cât să se dizolve zahărul.
Între timp drojdia s-a lichefiat și a crescut și se toarnă peste făină. Am adăugat și laptele vegetal cu zahăr, extractul de vanilie, pudra de coajă de portocale și se frământă.
După câteva minute, se adaugă și uleiul și se frământă aluatul până s-a omogenizat și s-a desprins de pereții vasului. Se formează o bilă din acesta, se acoperă cu folie alimentară, apoi un un prosop și se lasă să crească până și-a mărit volumul considerabil.
Se întinde apoi pe masă și se decupează în orice forme doriți, se mai lasă 15 minute să crească, după care se prăjesc în ulei încins.
Le pudrați cu zahăr sau le serviți cu gem, ciocolată sau dulceață!
sursa: divainbucatarie.ro