Postul Paștelui. Rețetă pentru cele mai gustoase chiftele de post, prăjite sau la cuptor

 Dumba Gabriela
.

Dacă vă aflați în Postul Paștelui sau pur și simplu evitați consumul de carne, puteți opta pentru chiftelele din legume pe care le puteți prăji, în metoda clasică sau coace la cuptor, dacă vreți să fie mai sănătoase și mai sărace în calorii. Vă ajutăm cu o rețetă simplă pentru chiftele de post, care are drept timp total de pregătire 60 de minute, cu mențiunea că din cantitățile de mai jos se obțin în jur de opt chiftele mari.

Ingrediente:

  • 3 dovlecei sau/ și 2 vinete mai mici
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1/2 cana orez brun
  • 1 ceapă mare
  • 2-3 linguri pesmet
  • 1 legatură patrunjel
  • 1 linguriță lecitină din soia
  • ulei de masline
  • 3-4 caței de usturoi
  • sare de mare, dupa gust

Preparare:

Se dau morcovii pe răzătoarea mică și se călesc în puțin ulei și apă, iar apoi se adaugă și ceapa tăiată mărunt. Amestecul se mai lasă câteva minute pe foc, până se înmoaie amestecul și scade toată apa.

Cartofii fieți separat se zdrobesc cu furculița, iar orezul fiert timp de două minute se scurge de apă și se lasă la răcit. Vinetele sau dovleceii se dau și ei prin răzătoare și se pun la scurs într-o sită pentru eventualitatea în care ar lasă apă, potrivit sanovita.ro.

Legumele călite anterior se amestecă într-un castron cu cartofii și cu vinetele sau dovleceii și se adaugă, pe rând, orezul, pesmetul, usturoiul păsat, lecitina din soia și pătrunjelul mărunțit.

Pregătești o tavă așternută cu hârtie de copt și încălziți cuptorul.

Chiftelele se așază în tavă și se coc 30 de minute. Dacă preferați, le puteți prăji în ulei încins.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton