Postul Paștelui 2020, denumit și Postul Mare, la ortodocși a început pe 2 martie și se încheie pe 18 aprilie. Cele 40 de zile din Postul Paștelui reprezintă o perioadă de purificare fizică, dar mai ales spirituală, însă și o provocare, totodată, de a mânca sănătos, delicios, fără ingrediente de origine animală. Vă prezentăm două rețe de post, simple și delicioase, pe care le puteți prepara acasă!
Rețetă de post pentru hummus în 3 culori
Hummusul este o pastă al cărei ingredient pricipal este năutul.
Ingrediente:
• 1 conservă 400g năut bio
• 2 linguri pastă tahini bio
• 1-2 căţei de usturoi
• 3 linguri ulei de măsline extra virgin
• 2 linguri zeamă de lămâie (sau lime)
• 1 sfeclă mică coaptă sau fiartă la aburi
• 1/2 avocado bine copt
• pentru decor: paprika, coriandru (sau pătrunjel) şi rodie
Mod de preparare:
• Clăteşte năutul în apă rece și zdrobește-l în robotul de bucătărie sau în blender.
• Adaugă tahini, usturoiul zdrobit, sarea și sucul de lămâie. Apoi, treptat, uleiul de măsline și, dacă mai este nevoie, puțin lichid din conservă.
• Împarte sosul în trei părți. Prima parte proceseaz-o împreună cu sfecla coaptă sau fiartă și decorează cu pătrunjel sau coriandru tocat mărunt. Cea de-a doua parte amestec-o cu avocado zdrobit și decoreaz-o cu semințe de rodie. Cea de-a treia parte de hummus decoreaz-o cu paprika și adaugă un fir de ulei de măsline.
• Servește toate cele trei variante de hummus cu chipsuri de tortilla sau pe felii de pâine.
Rețetă de post pentru lichior de ouă vegan
Ingrediente:
• 250 ml lapte de caju (apropo, îl poți prepara chiar tu, dacă vrei)
• 1 linguriţă sirop de arţar
• praf de scorţişoară
• praf de nucşoară
Mod de preparare:
• Încălzește puțin laptele de caju
• Adaugă siropul de arțar
• Amestecă și completează, după gust, cu scorțișoară și nucșoară