Perele reglează digestia și omoară bacteriile. Toate beneficiile perelor

 Dumba Gabriela
.

Perele sunt extrem de sanatoase, avand un continut ridicat de fibre, vitamine, precum si antioxidanti de pret care protejeaza organismul, intarind sistemul imunitar. Perele au un impact pozitiv asupra digestiei. Fiind vorba in mare parte despre fibre insolubile, tranzitul intestinal este accelerat. Totodata, perele stimulează și secreția de sucuri digestive și combat atât diareea, cât și constipația. Beneficiile perelor.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

O singura para consumată oferă 18% din necesarul zilnic de fibre al organismului. Datorită conţinutului mare de fibre, perele ajuta la menţinerea sănătăţii colonului. Pectina este însă cea care are efectul diuretic necesar reglării tranzitului intestinal.

Fibrele, vitamina C, cuprul şi vitamina K din pere sunt cele mai concentrate elemente din fruct. Consumul unei pere medii asigură 15-20% din necesarul zilnic de fibre al organismului nostru. Vitamina C, prezentă şi în pere, stimulează lupta celulelor împotriva infecţiilor, distruge viruşi şi bacterii şi regenerează vitamina E, un puternic antioxidant.

Cuprul este responsabil pentru protejarea organismului de radicalii liberi, care produc pe termen lung efecte grave asupra organismului. Fibrele asigură o bună funcţionare a sistemului digestiv şi a colonului: scad nivelul colesterolului şi micşorează şansele de dobândire a cancerului mamar pentru femeile de vârsta a doua şi a treia', explică dr. Daniela Stan pentru adevarul.ro.

Perele reglează digestia și omoară bacteriile

Pentru ca sunt o sursă de fibre, perele ajuta la scăderea presiunii arteriale. Studiile au demonstrat ca fibrele pot înlătura colesterolul rău, iar consumul lor regulat poate reduce riscul de infarct cu până la 50%.

Zaharoza şi glucoza conţinute de pere ne ajută să obţinem energie, iar un pahar de suc de pere este indicat împotriva febrei sau a răcelii. Previn apariţia osteoporozei.

Perele pot conţine o cantitate foarte mare de bor care ajută la reţinerea calciului în organism, nivelul redus de calciu din oase fiind principala cauză a apariţiei osteoporozei.

Datorita continutului ridicat de vitamina C, perele fortifica sistemul imunitar, stimuland productia de celule albe si intreaga functionare a organismului. Este recomandat consumul de pere in special in timpul racelilor.

Una dintre cele mai versatile vitamine din organism este vitamina A, care se regaseste din belsug in pere. Asadar, perele pot avea efect anti-imbatranire asupra pielii, prevenind aparitia ridurilor si a petelor cauzate de procesul de inaintare in varsta. Totodata, consumul de pere poate reduce si pierderea parului.

Antioxidanții lor procianidinici pot scădea rigiditatea țesutului cardiac, pot scădea colesterolul LDL (rău) și pot crește colesterolul HDL (bun).

Coaja conține un antioxidant important numit quercetină, despre care se crede că aduce beneficii sănătății inimii prin scăderea inflamației și reducerea factorilor de risc ai bolilor de inimă, cum ar fi hipertensiunea arterială și nivelul colesterolului.

Citește și: Câte operații estetice are Ioana Filimon de la Bravo, ai stil!:„Oamenii sunt convinși că buzele mele nu sunt naturale’/ EXCLUSIV

Citește și: Adrian Mutu a spus, după 18 ani, de ce a divorțat de Alexandra Dinu:„Cred că la acea vârstă un băiat ar trebui…’

Citește și: Totul despre „Revelionul lui Dan Negru’ din 2021. De ce Florin Piersic nu acceptă niciodată bani

Alte beneficii ale perelor

  • Combat efectele stresului;
  • Efect revigorant în cazul asteniilor;
  • Indicate în tratamentul gutei, artritei şi reumatismului;
  • Grăbesc vindecarea acneei;
  • Înlătură oboseala şi surmenajul;
  • Stimulează formarea globulelor roşii. Prin urmare, sunt foarte bune în cazul anemiilor;
  • Sporesc capacitatea de producere a celulelor cu rol imunitar. Persoanele care au un sistem imunitar scăzut pot beneficia în urma unor cure cu pere.
  • Grăbesc vindecarea litiazei renale;
  • Sunt bune în profilaxia infecţiilor urinare recidivante;
  • Calmează tusea;
  • Ajută la buna funcţionare a glandei tiroide;
  • Înlătură constipaţia, datorită conţinutului mare de fibre;

Perele: cum le consumăm

De preferinţă crude. Revigorante, cu o savoare plăcută şi diferită în funcţie de soi, perele sunt disponibile mai multe luni pe an, fapt care le sporeşte interesul nutriţional.

Atunci când le mâncaţi, perele trebuie să fie în perfectă stare. La cele vătămate se dezvoltă un mucegai, micotoxina, care este periculos. Coaja perelor, la fel ca a boabelor de struguri, este una dintre cele mai intens tratate cu pesticide, prin urmare orientaţi-vă spre perele din cultura bio sau din livadă.


Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton