Prima pastilă pentru tratarea COVID-19 acasă, aprobată în Marea Britanie. Cum și când se ia Molnupiravir

 Dumba Gabriela
.

Prima pastilă pentru tratarea COVID-19 acasă a fost aprobată în Marea Britanie. Această decizie este o premieră la nivel mondial. Medicamentul Molnupiravir s-a dovedit a fi sigur și eficient, după cum a anunțat Agenția de Reglementare a Medicamentelor și Produselor de Sănătate.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Agenția de reglementare a medicamentelor (MHRA) recomandă ca pastila să fie folosită cât mai curând posibil după un test COVID-19 pozitiv și în termen de cinci zile de la apariția simptomelor.

Acesta este primul tratament antiviral oral pentru COVID-19 care a fost aprobat, unda verde venind chiar înaintea potențialei autorizații de reglementare din SUA. Consilierii americani se vor reuni luna aceasta pentru a vota dacă molnupiravir ar trebui autorizat.

Citește și: Cum arăta Simona Gherghe când a debutat la TV.Avea 24 de ani și prezenta știrile

Citește și: Adevăratul motiv pentru care Adelina Pestrițu nu-și mai expune fetița pe social media:„E cea mai bună decizie’/ EXCLUSIV

Citește și: Ce operație estetică își face Bianca Drăgușanu:„Să topim…’

Prima pastilă pentru tratarea COVID-19 acasă, aprobată în Marea Britanie

Medicamentul, care va fi denumit Lagevrio în Marea Britanie, a fost urmărit îndeaproape, ținând cont că datele de luna trecută au arătat că ar putea înjumătăți riscul de deces sau spitalizare pentru cei vulnerabili, care pot dezvolta o formă gravă, atunci când este administrat la începutul bolii, citează antena3.ro.

Guvernul britanic și Serviciul Național de Sănătate din această țară vor confirma în timp util modul în care tratamentul va fi aplicat pacienților.

Luna trecută, Marea Britanie a încheiat un acord cu Merck pentru a asigura 480.000 de doze de Molnupiravir.

Compania Merck a anunţat, în urmă cu trei săptămâni, că a depus la Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite o cerere de autorizare în regim de urgenţă a pastilei sale anti-COVID-19.

Potrivit unui studiu clinic, medicamentul reduce cu aproximativ 50% riscul de spitalizare şi de deces pentru pacienţii diagnosticaţi cu această boală, scrie Reuters.

Pastila pentru tratarea COVDID-19 a fost aprobată pe baza unei analize intermediare

Autorizarea medicamentului se bazează pe rezultate pozitive din analiză intermediară a studiului clinic de fază 3 MOVe-OUT, care a evaluat molnupiravir 800 mg, administrat de două ori pe zi la pacienţi cu forme uşoare-moderate de COVID-1, care nu sunt spitalizaţi și cu simptome care au debutat în intervalul de cinci zile anterior randomizarii in studiu şi care au cel puţin un factor de risc pentru o evoluţie către o formă severă a bolii COVID-19 şi spitalizare, precum afecțiuni cardiace sau diabet, conform News.ro.

„Astăzi este o zi istorică pentru țara noastră, deoarece Marea Britanie este acum prima țară din lume care a aprobat un antiviral pentru Covid-19 și care poate fi administrat acasă', a declarat ministrul britanic al sănătăţii Sajid Javid.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton