Părintele Calistrat, primele declarații după ce a revenit în altar. Mesaj pentru enoriașele agresate: „Sufletele alea două nu trebuie să se mântuiască?”

 Ifrim Georgiana
.

Părintele Calistrat, primele declarații după ce a revenit în altar. Înainte de Crăciun, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a ridicat toate sancţiunile şi a încheiat cercetarea cu privire la acuzaţiile aduse preotului de la Mănăstirea Vlădiceni. Recent, aceasta a făcut primele declarații despre filmarea în care este surprins lovind o enoriașă, susținând că „greșeala îi aparține în unanimitate'. Iată ce a spus acesta!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

La mijlocul lunii noiembrie, în spațiul public, a apărut o filmare în care Părintele Calistrat Chifan a fost surprins în timp ce lovea o enoriașă și o îmbrâncea pe sora acesteia. Evenimentul a avut loc în curtea Mănăstirii Vlădiceni, iar, drept consecință, acestuia i s-a interzis să mai țină slujbe pe durata anchetei. Pe 23 noiembrie, se pare că cercetarea asupra preotului a fost finalizată, însă Mitropolia Moldovei și Bucovinei a decis prelungirea sancțiunii cu încă 30 de zile.

cal9cal9

Părintele Calistrat, primele declarații după ce a revenit în altar. Pe 23 decembrie, se pare că preotul de la Mănăstirea Vlădiceni a reprimit dreptul de a ține slujbe, iar, acum, acesta a făcut primele declarații despre conflictul cu cele două enoriașe și le-a transmis acestora un mesaj.

Citește și: Părintele Calistrat e acuzat că a agresat un călugăr din Iași:”M-a lovit peste cap, mi-a rupt sprânceana de la ochi”

Citește și: Preotul Calistrat, filmat când ceartă enoriașii că dau puțini bani la biserică:”La vrăjitoare dai o mie de lei și la mine vii cu 5 lei?”

Citește și: Rocsana Marcu s-a mutat la Londra, dar face Revelionul la Brașov. Ce spune despre o nouă relațue amoroasă:”Un bărbat pe sufletul meu”

Citește și: Cine sunt finaliștii Stand-up Revolution, sezonul 2.Câștigătorul premiului de 20.000 de euro va fi decis de public

Părintele Calistrat, primele declarații după ce a revenit în altar

Imediat după revenirea în biserică, preotul de la Mănăstirea Vlădiceni a făcut o serie de declarații despre incidentul din luna noiembrie. Acesta și-a asumat „greșeala', însă este de părere că și cele două enoriașe implicate trebuie să-și corijeze „deviația de comportament'.

„Greșeala îmi aparține în unanimitate, pentru că atunci când știi să se stăpânești la perfecțiune nu calci în ispită.

Întrebarea este foarte simplă și o pun eu, nu trebuie să o pună reporterul de televiziune: Sufletele alea două (n.red. Ale celor două enoriașe cu care a avut altercația) nu trebuie să se mântuiască? Ba da, dar și ele au de corectat la fel de bine ca și mine în dreptul lor o mică greșeală sau o deviație de comportament care nu este reverențioasă în raport cu codul manierelor educate din biserică. Nimic în plus', a declarat Părintele Calistrat.

Ce mesaj le-a transmis preotul celor două enoriașe

Preotul Calistrat Chifan susține că s-a căit pentru faptele lui și le-a îndemnat pe cele două enoriașe să se mântuiască și să se roage pentru el. Cele două femei au depus plângere împortiva preotului și au susținut că ar fi fost amenințate în mai multe rânduri.

„Preotul trebuie să-și revizuiască un cod al manierelor personale în ceea ce privește contactul cu o persoană neașteptat de controversată în raport cu relația din biserică. Aici s-a făcut puțin zgomot.

Așa s-a întâmplat și în situația asta, diavolul a creat foarte frumos contextul, la început de post ca să tulbure liniștea postului și tot el s-a lăsat păgubaș și a încetat pentru că oamenii azi greșesc, mâine se smeresc, așa e firesc.

Să se mântuiască în Domnul și să se roage și pentru mine păcătosul (n.r. cele două femei)', a spus părintele Calistrat', și-a ăncheiat acesta mesajul.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton