Pandemia a schimbat mersul trenurilor, dar și regulile de călătorie. Se circulă după principiul ”un loc liber, un loc ocupat”

 Oana Popoiag
.

Pandemia de coronavirus a adus schimbări majore și pe căile ferate. Pentru asigurarea distanței sociale, se aplică regula 'un loc liber, un loc ocupat', controlorul nu mai compostează biletele, iar aglomerația altădată la ordinea zilei a devenit o amintire din altă viață. Un singur lucru nu s-a schimbat nici pe timp de pandemie: igiena grupurilor sanitare.

Mersul trenurilor s-a modificat pentru a se adapta circulației mult reduse în timpul pandemiei de coronavirus, dar căile ferate au cunoscut și alte schimbări majore. De la sutele de oameni care umpleau până acum circa trei luni un vagon, în această perioadă s-a ajuns la zece. Dintre noile reguli, se distinge faptul că acum se păstrează un loc liber între călători, iar controlorul nu mai compostează biletele, doar le privește, nu are voie să le atingă.

Noua regulă pentru călători pe timp de pandemie: 'un loc liber, un loc ocupat'

În plină pandemie, CFR a făcut apel către cetățeni să își cumpere biletul online, astfel încât ei să poată dimensiona mai bine călătoriile. 'Facem apel la călători să nu urce în tren fără bilet în situația în care la casa de bilete/ghișeu li se comunică faptul că locurile au fost epuizate. Recomandarea este valabilă și pentru persoanele posesoare de abonamente /autorizații', se specifică în documentul dat presei.

În același comunicat, se precizează distanța care trebuie păstrată între călători pentru a se evita răspândirea virusului.

'Pentru asigurarea distanței sociale, în trenuri se aplică regula «un loc liber, un loc ocupat». Principiul se aplică şi la vagoanele de dormit şi cușetă. Măsura este luată pentru a preveni răspândirea infecției cu COVID-19 și pentru a asigura un transport în condiții de siguranță pentru pasagerii noștri și personalul propriu', se arată într-un comunicat de presă al CFR Călători.

Grpurile sanitare din trenuri: săpun lichid da, hârtie igienică ba

Un reporter Libertatea a călătorit cu trenul pe ruta București-Pașcani pentru a vedea cum se circulă pe timpul pandemiei, notând că 'majoritatea călătorilor poartă măști, se spală cu dezinfectant frecvent pe mâini și încearcă să păstreze distanța', dar atrăgând în același timp atenția asupra faptului că igiena de la grupurile sanitare este în continuare precară. Toaletele sunt dotate cu săpun lichid, dar nu există nici hârtie igienică, nici servețele de șters pe mâini.

Foto: Libertatea

Citește și: Adrian Streinu-Cercel avertizează că noul coronavirus se ascunde în praf și mizerie: „Am rugat autorităţile locale să spele străzile și parcurile”

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton