Organizația Mondială a Sănătății avertizează țările afectate de coronavirus să nu ridice prea repede măsurile de izolare: „Riscăm să apară complicații”

 Lupescu Anca
.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a transmis un avertisment pentru țările afectate de coronavirus. OMS îndeamnă autoritățile să nu ridice prea devreme măsurile impuse.

'Unul dintre elementele cele mai importante este să nu se ridice măsurile prea devreme, pentru a nu apărea o recidivă. Este la fel ca atunci când suntem bolnavi. Dacă ne dăm jos din pat prea repede şi începem să fugim prea devreme, riscăm să apară complicaţii', a declarat purtătorul de cuvânt OMS Christian Lindmeier.

Citește și: Obiectul care nu trebuie să lipsească din nicio casă, pe timpul pandemiei de coronavirus. Cum poți depista boala înainte să se agraveze

Pandemia noului coronavirus s-a soldat cu cel puţin 75.000 de morţi în lume – dintre aproape trei sferturi în Europa – de la apariţia acesteia în decembrie în China, potrivit unui bilanţ întocmit în baza unor surse oficiale, marţi, de către AFP.

În total, 75.538 de decese au fost înregistrate – dintre care 53.928 în Europa, cel mai afectat continent.

Italia – cu 16.523 de morţi – este cea mai îndoliată ţară din lume, urmată de Spania (13.798 de morţi), Statele Unite (10.993 de morţi) şi Franţa (8.911 morţi).

De la începutul pandemiei de covid-19, 1.350.759 de contaminări au fost declarate în mod oficial în lume – dintre care peste jumătate în Europa (708.898 de cazuri), 384.947 de cazuri în Statele Unite şi Canada (11.332 de morţi în ambele) şi 122.348 de cazuri în Asia (4.308 de morţi).

Citește și: Alexandru Rafila, despre medicamentul eficient împotriva coronavirus: 'Se numește remdesivir'. Când vom beneficia de tratament

Numărul cazurilor diagnosticate reflectă, însă, doar o fracţiune a numărului real al contaminărilor, în contextul în care un număr mare de ţări testează doar cazurile care necesită o internare.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton