Bucureștenii au minţit în declaraţiile pe propria răspundere că se deplasează în interes de serviciu. Unii nici măcar nu erau angajați. Polițiștii au întocmit 20 de dosare de uz de fals

 Cica Cristina
.

Autoritățile au întocmit nu mai puțin de 20 de dosare penale în Capitală. Mai multe persoane au mințit în declaraţiile pe propria răspundere sau au arătat adeverinţe false, sub pretextul că se deplasează în interes de serviciu, cu toate că o parte dintre ei nici măcar nu erau angajaţi.

Poliția Capitalei a transmis că dosarele penale au fost întocmite sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals şi uz de fals, iar acestea vor fi instrumentate de parchetele ce au competența teritorială a soluționării acestora, notează adevărul.ro.

Citește și: Un tânăr din Prahova a fost plimbat timp de 4 zile în 3 orașe și 5 spitale. Era suspect de coronavirus, nu avea niciun simptom, dar a murit

„În ultimele zile, în cadrul acţiunilor de verificare a măsurilor privind restricţionarea circulaţiei, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au întocmit 20 dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals şi uz de fals sub semnătură private', se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Autoritățile și-au dat seama că persoanele prinse au prezentat adeverințe false, întrucât fie aveau contractul de muncă suspendat, fie nu lucrau deloc.

Citește și: Leonard Doroftei povestește cum e viața în Canada, în plină pandemie de coronavirus: „Te simți ca în basmele cu Harap Alb”

„În fapt, în urma verificării documentelor prezentate , a unor adeverinţe emise de angajator, s-a stabilit că persoanele în cauză, fie aveau contractele de muncă suspendate, fie nu au fost niciodată angajaţi ai societăţilor respective. Cercetările sunt continuate sub supravegherea unităţilor de parchet, urmând a se stabili modul în care persoanele respective au intrat în posesia adeverinţelor.Vă informăm că aceste acţiuni continuă, poliţiştii având constant suportul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti', mai menționează sursa citată.

Sursa foto: pixabay.com

Citește și: Un bătrân de 87 de ani din Suceava, cu simptome de coronavirus, a fost lăsat să moară acasă: „Cei de la ambulanţă au refuzat să vină”

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton