Avertismentul OMS! Teoria conform căreia coronavirusul a dispărut a fost infirmată. "În ceea ce priveşte transmisibilitatea, aceasta nu s-a schimbat. Nici din punct de vedere al gravităţii"

 Oana Pantazi
.

Deși aproape în întreaga lume s-au instituit măsurile de relaxare și voci din lumea medicală susțin că pericolul a trecut, iată că OMS ne avertizează că nu este încă momentul să lăsăm garda jos – coronavirusul e departe de a fi devenit de domeniul trecutului!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

În acest moment, în lume, aproape jumătate din cele peste 6.400.000 de cazuri de coronavirus sunt vindecate și temutul virus a intrat pe o curbă descendentă, însă, conform Organizației Mondiale a Sănătății pericolul nu a trecut.

Declarații controversate

Personalități din lumea medicală internațională au luat atitudine în urma afirmațiilor făcute de către medicul italian Alberto Zangrillo, directorul Spitalului San Raffaele, din Milano, care sustine că noul coronavirus „nu mai există din punct de vedere clinic' în Italia și că nici nu poate fi vorba despre un al doilea val al pandemiei.

Citește și: Vloggerul român Alexandru Bălan, anchetat de Poliție după ce a instigat la violență și hărțuire sexuală împotriva minorelor: „Să-i dai cu palme, s-o ții cu capul de pereți, să-i pui piciorul pe față”

Profesorul Alberto Zangrillo, a făcut aceste declarații, la finele săptămânii trecute, pentru televiziunea de stat, teoria sa iscând rumoare în lumea medicală.

„Prelevările efectuate în cursul ultimelor zece zile au arătat o încărcătură virală absolut infinitezimală în termeni cantitativi, în comparaţie cu cele efectuate în urmă cu o lună sau două. A venit timpul să încetăm să terorizăm această ţară', a spus Zangrillo.

Experții combat teoria medicului italian

Maria Van Kerkhove, epidemiolog din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, dar şi alţi experţi în virusuri şi boli infecţioase resping această teorie, menționând că afirmaţiile lui Alberto Zangrillo nu sunt susţinute de dovezi ştiinţifice.

„Nu există date care să arate că noul coronavirus s-a schimbat semnificativ, fie ca mod de transmitere, fie în ceea ce priveşte severitatea bolii pe care o provoacă”, au declarat experții din cadrul OMS.

„În ceea ce priveşte transmisibilitatea, aceasta nu s-a schimbat. Nici din punct de vedere al gravităţii nu s-a schimbat', a spus Van Kerkhove.

Citește și: Teo Trandafir a împlinit 52 de ani și are aproape trei decenii de carieră: 'Ziua de naștere nu mai este cine știe ce amuzament'

De asemenea, Sandra Zampa, oficial al ministerului Sănătății, a declarat: „În aşteptarea probelor ştiinţifice care să susţină teza dispariţiei virusului, îi invit pe acei care se declară convinşi de această teză să nu semene confuzie printre italieni'.

Şeful Consiliului naţional al sănătăţii, Franco Locatelli, s-a declarat „perplex' după ce a auzit afirmaţiile lui Zangrillo. „Ajunge să te uiţi la numărul de noi cazuri pozitive confirmate în fiecare zi pentru a constata persistenţa în Italia a noului coronavirus', a declarat acesta, conform Digi24.

Foto: Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton