O elevă care a luat nota 6 la Matematică, la Evaluarea Națională, a avut un șoc, iar părinții s-au speriat că a făcut semipareză. La recorectare a primit 10!

 Dumba Gabriela
.

O fetiță din Gorj a suferit un șoc după ce a văzut că a luat nota 6 la proba de Matematică, la Evaluarea Națională, ea fiind una dintre cele mai silitoare eleve din localitatea ei. Părinții i-au dat calmante și s-au speriat că face semipareză.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI

Cristina Migiu este una dintre cei doi elevi din Gorj ale căror lucrări la Matematică au fost recorectate și au fost notate cu note mult mai mari decât cele inițiale. Astfel, fata a primit nota 6, iar după recorectare a luat 10. La limba română obținuse nota 9.80. Un coleg al ei a primit la Matematică 2.20, iar după recorectare nota i-a fost crescută la 7.90.

Cei doi sunt din localitatea Bălteni.

Directorul Liceului Bălteni, căruia îi este arondată Școala din satul Peșteana Jiu, Constantin Deaconescu, a declarat pentru presa locală că fetița a avut nevoie de calmante din cauza șocului suferit. Părinții s-au temut că începuse să aibă o semipareză la gură, a spus Constantin Deaconescu, potrivit Digi24.ro.

„Fetiţa chiar a avut un şoc şi părinţii i-au dat pastile de calmare. Din câte am înţeles, începuse să aibă o semipareză la gură. A venit fetiţa la contestaţii şi mi-a spus că a făcut absolut tot şi că nu are cum să ia mai puţin de 10. Are cea mai mare medie acum din tot Centrul de evaluare al localităţii Bâlteni. A primit 9,80 la Limba şi Literatura Română şi media generală este de 9,90, a declarat Constantin Deaconescu.

Profesorul a fost revoltat de o asemenea situație și spune că greșeala este de neacceptat, iar părinții copiilor intenționează să depună o petiție la Ministerul Educației. Acesta spune că după o astfel de greșeală , profesorii corectori ar trebui dați afară din învățământ.

Lucrările copiilor au fost corectate de profesori din Dolj.

Reacția Ministerului Educației și Cercetării

Reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării spun că nu mai pot modifica notele finale de anul acesta, dar au în plan pregătirea mai bună a cadrelor didactice care verifică lucrările.

Luminita Barcari, secretar de stat, Ministerul Educației: Putem să reevaluăm lucrările în urma unor petiții, dar nota copiilor nu se schimbă, nu e prevazută în metodologie o astfel de situație. Trebuie să recunoaștem că în fiecare an apar astfel de situații și de aceea, comisiile județene, cât și comisia națională pot decide reevaluarea națională. Ideea este că la Limba Română exista și un grad de subiectivism al evaluatorului, ne gândim că ar trebui o formare mult mai serioasă pentru cadrele didactice, probabil că foarte mulți au venit pentru prima dată la evaluarea lucrărilor. Neavând experiență, probabil se pot face și greșeli, dar noi trebuie să luăm masuri. Am înțeles că la Brașov. Bănuiesc că la evaluarea inițială au uitat să ia în calcul anumite aspecte din lucrare. E de luat în calcul și o greșeală de trecere a notei în aplicația electronică.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton