O aeronavă NATO a aterizat, pe Otopeni, cu 45 de tone de echipament medical din Coreea de Sud. Suma plătită de România pentru cele 100.000 de combinezoane de protecție

 Dumba Gabriela
.

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că 45 de tone de echipament medical au ajuns joi dimineață pe aeroportul Otopeni, de la Seul cu o aeronavă NATO, în cadrul cotei de ore de zbor alocate României, ca stat membru al Unității Multinaționale de Transport Strategic. 

chemistry-4932607_1280-7chemistry-4932607_1280-7

„Aproximativ 45 de tone de echipament medical au ajuns în România, de la Seul, Coreea de Sud, cu o aeronavă NATO, după ce MApN a solicitat Capabilităţii de Transport Aerian Strategic a NATO, care operează de pe Baza Aeriană Papa din Ungaria, desfăşurarea unei misiuni aeriene de urgenţă', a precizat MApN.

Echipamentele, 100.000 de combinezoane de protecţie, au fost achiziţionate de statul român prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 în ţara noastră, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Ministerul Apărării Naţionale, potrivit Digi24.ro. Sum plătită pentru aceste echipamente depășește 155 de milioane de lei.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton