Nu luați aceste pastile! Ar putea agrava simptomele noului coronavirus. Declarația unui medic de la spitalul Matei Balș

 Stamen Diana
.

Pacienții infectați cu coronavirus nu ar trebui să ia ibuprofen, pentru că aceste pastile ar putea agrava simptomele. Medicamentele antiinflamatoare pentru un real pericol pentru persoanele testate pozitiv cu COVID-19.

Autoritățile din Franța anunță că anumite medicamente, printre care se află și ibuprofenul, pot agrava manifestările noului coronavirus. Ibuprofenul a fost folosit pentru tratarea pacienților testați pozitiv cu COVID-19 chiar și în România.

Ministrul Sănătății din Franța, Olivier Veran, a postat pe Twitter recomandarea privind evitarea folosirii pastilelorr antiinflamatoare, deoarece ar putea înrăutăți starea de sănătate.

'Administrarea de antiinflamatoare (ibuprofen) ar putea fi un factor agravant al infecției. În caz de febră, luați paracetamol. Dacă urmați deja un tratament cu antiinflamatoare sau în caz de dubii, cereți sfatul medicului dumneavoastră', a scris acesta pe Twitter. 

Efecte negative în urma folosirii antiinflamatoarelor la pacienții infectați cu coronavirus au apărut. Paracetamolul ar fi medicamentul care s-ar folosi pentru tratarea COVID-19.

'Efecte adverse grave legate de folosirea de antiinflamatoare nesteroidiene au fost semnalate la pacienți cu COVID-19, cazuri posibile sau confirmate. Reamintim că tratamentul febrei sau al durerilor cauzate de COVID-19 sau al tuturor virozelor respiratorii se bazează pe paracetamol, fără să se depășească doza de 60 mg/kg/zi și de 3 g/zi. Antiinflamatoarele nesteroidiene trebuie evitate', spune Ministerul Sănătății din Franța.

Adrian Marinescu, medic primar specializat în boli infecțioase la spitalul Matei Balș, din București, a declarat pentru Libertatea, că ibuprofenul va fi scos din tratamentul bolnavilor de coronavirus.

Oamenii care acuză simptome specifice noului coronavirus trebuie să sune de urgență la 112 și să nu se trateze singuri acasă.

Citește și: Cum arată un centru de carantină din București.Suspecții de coronavirus nu se plâng de condiții: 'Suntem ca la 5 stele'

FOTO: pixabay.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton