Nu doar cadrele medicale sunt expuse unui risc crescut de infecţie cu noul coronavirus! Categoriile profesionale în care contactul uman este inevitabil și care ar putea fi afectate de COVID-19

 Cica Cristina
.

Nu doar personalul medical este expus unui risc crescut de a se infecta cu noul coronavirus. Mai există profesii în care contactul uman este inevitabil și cei care le practică ar putea contracta virusul.

Categorii-profesionale-1Categorii-profesionale-1

Știm cu toții că noul coronavirus este contagios, astfel că nu puțini sunt cei expuși riscului.

În afară de medici, asistente, brancardieri, fizioterapeuţi şi personal auxiliar, în egală măsură sunt expuși ambulanţierii, poliţiştii, pompierii. Nu doar că sunt primele persoane care intervin în caz de urgență, dar ei interacționează în fiecare zi cu oameni, care ar putea transmite virusul prin strănut sau tuse.

De asemenea, vânzătorii și casierele din magazine, supermarketuri, malluri, pieţe, cei care servesc mâncarea în fast-fooduri şi restaurante sau cei care livrează mâncare sau diverse pachete la domiciliu sunt expuși, având în vedere că distanța nu poate fi una prea mare între ei.

La fel de expuși erau profesorii și personalul din saloane de înfrumusețare sau de la sălile de fitness. Din fericire în acest caz au fost luate măsuri. Pentru că nu își puteau desfășura activitatea de acasă, s-a suspendat activitatea în școli, iar saloanele și sălile de sport au fost închise.

Stewardesele sunt expuse, de asemenea, infectării cu noul coronavirus, având în vedere spaţiul limitat şi numărul ridicat de călători, notează csid.ro.

Sursa foto: pixabay, pexels, unsplash

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton