Noua Zeelandă anunță că a eliminat coronavirusul: „Am câștigat această bătălie!”. Ce măsuri au luat autoritățile la începutul pandemiei

 Dumba Gabriela
.

Vești bune din Noua Zeelendă! Prim-ministrul Jacinda Ardern a declarat luni că virusul a fost „în acest moment' eliminat, după mai multe zile în care au fost înregistrate sub 10 noi cazuri de coronavirus, însă cere populației să mențină măsurile de protecție și pe cele de igienă pentru a preveni un al doilea val al epidemiei.

coronavirus-4944680_1280-59coronavirus-4944680_1280-59

Noua Zeelandă anunță că a stopat răspândirea comunitară a virusului și că, practic, coronavirusul a fost eliminat. Potrivit statisticilor, au fost doar câteva cazuri noi în ultima perioadă, iar numărul total este redus: sunt sub 1500 de persoane infectate şi 19 decedaţi.

Chiar și așa, premierul Ardern îi avertizează pe cetăţeni să nu renunțe la măsurile de distanţă socială şi de igienă deoarece virusul poate oricând să recidiveze. Mesajul guvernului este clar. „Redeschidem economia, nu şi vieţile sociale ale oamenilor”, a spus Ardern, potrivit Digi24.ro.

Directorul general al Sănătății din Noua Zeelandă, Ashley Bloomfield, a declarat că numărul redus de cazuri noi din ultimele zile „oferă încredere că ne-am atins obiectivul de eliminare din comunitate'.

„Am câștigat această bătălie!', a mai completat premierul Ardern, însă aceasta a spus că țara „trebuie să rămână vigilentă'.

Măsurile vor fi relaxate începând de marți în Noua Zeelandă

Începând de marți, Noua Zeelandă va trece de la Nivelul 4 de carantină la Nivelul 3. Acest lucru înseamnă că majoritatea afacerilor se vor redeschide. Restaurantele vor fi deschise, dar doar pentru comenzi. Contactul între oameni nu va fi permis.

Cetățenii din Noua Zeelandă au fost sfătuiți să „rămână în bula lor', mai exact în cercul familiei și al prietenilor apropiați și să păstreze distanța socială de 2 metri.

Adunările de persoane vor fi în continuare interzise, centrele comerciale rămân închise și majoritatea copiilor vor continua să nu meargă la școală. De asemenea, și granițele vor rămâne închise.

Noua Zeelandă a impus restricții stricte încă de la primele cazuri de coronavirus. Și-a închis frontierele, a început să aplice carantina tuturor sosirilor în țară, a introdus o izolare strictă și a demarat o operațiune extinsă de testare și identificare a contactelor.

Ce măsuri a impus Noua Zeelandă la începutul epidemiei

Noua Zeelandă a impus unele dintre cele mai dure măsuri restrictive la începutul epidemiei, încă de când țara avea doar câteva zeci de cazuri.

Autoritățile din Noua Zeelandă au închis granițele, au impus carantina tuturor persoanelor care s-au întors în țară, a impus izolarea și a început o campanie riguroasă de testare și detectare a contactelor persoanelor infectate, citează stirileprotv.ro.

Plajele, parcurile, birourile și școlile au fost închise începând cu data de 26 martie. De asemenea, în aceeași perioadă s-au închis și barurile, restaurantele, inclusiv serviciile de ridicare comenzi și livrări.

Prim-ministrul a declarat că dacă nu erau impuse aceste restricții, Noua Zeelandă ar fi putut avea peste 1.000 de noi cazuri zilnic.

Localizarea izolată și granițele ușor de închis ale țării au fost în favoarea Noii Zeelande în momentul izbucnirii epidemiei, consideră analiștii.

Cu toate acestea, și Guvernul a fost lăudat pentru măsurile luate și pentru răspunsul general în fața pandemiei globale.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton