Moldova și Ucraina au primit statutul de țări candidate la aderarea la UE. Maia Sandu și Zelenski: "Un moment istoric"

 Raiciu Adriana
.

Joi, 23 iunie, liderii celor 27 de state membre ale UE au recunoscut joi Ucraina și Republica Moldova drept candidate la aderarea la UE. Președinții Volodimir Zelenski și Maia Sandu au făcut primele declarații după ce a fost luată decizia „istorică”.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Liderii celor 27 de state membre ale UE au recunoscut joi Ucraina și Republica Moldova drept candidate la aderarea la UE, a transmis președintele Consiliului European, Charles Michel. Decizia „istorică” a fost luată, joi, 23 iunie, în cadrul unui summit al șefilor de stat și de guvern din UE la Bruxelles.

maia-sandu-1maia-sandu-1

„Un moment istoric', a transmis Charles Michel pe Twitter după decizia liderilor UE, felicitându-i totodată pe președinții Volodimir Zelenski și Maia Sandu. „Viitorul nostru este împreună', a mai scris președintele Consiliului European pe Twitter.

Citește și: Volodimir Zelenski și soția lui, Olena, prima apariție publică de la începutul războiului.Cum s-au afișat la funeraliile fostului preşedinte al Ucrainei

Citește și: Volodimir Zelenski și Emmanuel Macron, convorbire telefonică „lungă şi semnificativă’.Despre ce au discutat

Citește și: Ce gest emoționant a făcut Pepe pentru Raluca Pastramă, după ce a născut. Primele imagini postate de artist

Citește și: Cum s-a schimbat relația dintre Ramona Bădescu și tatăl copilului ei, după ce a născut: ‘Ne-am dorit atât de mult copil, încât…

Moldova și Ucraina au primit statutul de țări candidate la aderarea la UE

După a fost comunicată hotărârea, Zelenski și Maia Sandu au făcut primele declarații. Președintele Ucrainei a salutat decizia, susținând că este un moment unic și istoric.

„Acesta este un moment unic şi istoric în relaţiile dintre Ucraina şi UE”, a salutat Zelenski într-o postare pe Twitter, spunând că, în opinia sa, „viitorul Ucrainei se află în UE”.

De asemenea, și președintele Moldovei a lăsat un mesaj optimist pe pagina sa de socializare.

„Zi istorică pentru Moldova: Consiliul European ne-a oferit statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. Pornim pe drumul spre UE, care va aduce moldovenilor mai multă bunăstare, mai multe oportunități și mai multă ordine în țara lor', a scris pe Facebook Maia Sandu.

Totodată, Maia Sandu mai adaugă faptul că drumul spre UE va fi unul complicat, care va cere multă muncă și efort.

Avem în față un drum complicat, care va cere multă muncă și efort – și pe care suntem pregătiți să-l parcurgem, împreună, pentru a asigura cetățenilor un viitor mai bun. Moldova are viitor, în Uniunea Europeană!', a adăugat Maia Sandu.

Klaus Iohannis, prima reacție

Joi seara, Klaus Iohannis a spus că prin acorderea acestui acord s-a schimbat paradimga lărgirii UE.

„Cred că Ucraina, Moldova și Georgia au primit un nou implus și sunt convins că toți se vor pune pe treabă, pentru a pune în practică reformele și proiectele care sunt încă necesare pentru a face următorul pas. Le felicit. Îmi doresc ca acest drum să fie rapid, bun, încununat de succes', a spus președintele în declarațiile de presă susținute la încheierea reuniunii liderilor UE.

sursă foto- Twitter, Profimedia, Arhivă VIVA!

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton