Ministrul Sănătății, anunț de ultimă oră: "Carantina și izolarea rămân recomandări!". Ce spune Tătaru despre o nouă stare de urgență în România

 Dumba Gabriela
.

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat vineri că izolarea și carantina rămân recomandări. Intervenția ministrului vine după decizia CCR, care a decis că plasarea în carantină și internarea obligatorie sunt neconsituționale.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Motivarea CCR este următoarea: textele de lege privind internarea obligatorie și carantina sunt lipsite de claritate și previzibile. În plus, acestea au și un caracter incert și precipitat și nu oferă garanții privind respectarea unor drepturi și libertăți fundamentale.

„Țin să menționez că lucrăm la un proiect de lege și avem acea rugăminte ca toți factorii implicați, Parlament, opinia publică, să se implice activ pentru a gestiona o situație pe care în acest moment o controlăm. Tot ce ține de carantină, tot ce ține de izolare la domiciliu rămân în continuare ca recomandări, atât pentru populația civilă, cât și pentru corpul medical. (…)

Recomand corpului medical ca fiecare pacient să beneficieze de explicație vizavi de carantină, vizavi de boală transmisibilă, vizavi de izolarea la domiciliu. Izolarea trebuie să continue, iar recomandările pe care le-am făcut pentru toți pacienții asimptomatice sau cu simptome ușoare să rămână de bază ', a spus Nelu Tătaru, citat de stiripesurse.ro.

Ministrul Sănătății a mai spus că „în acest moment nu avem pericolul instituirii stării de urgență'. „Gestionăm numărul de cazuri. Gândim ca și evoluție până pe 15 iulie, dacă este necesară prelungirea stării de alertă sau nu', a concluzionat Nelu Tătaru. 

Totodată, recomandările acestuia sunt ca populație și agenții economici să respecte regulile. „Avem focare de COVID în toată țara', a atras atenția Tătaru.

Ce se va întâmpla cu externarea pacienților asimptomatici

„Evaluarea unor pacienți asimptomatici se va efectua  de către medical curant. Se poate face o externare la cerere. Recomandarea de externare trebuie să existe. Atâta timp ce se va respecta o izolare la domiciliu, își poate asuma externarea. Contextul actual privind decizia CCR e de respectare a recomandarilor date de specialiști', a spus Nelu Tătaru.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton