Ministrul Educației anunță ce se întâmplă cu anul școlar. Cât vor mai sta acasă elevii și studenții: „Bacalaureatul și Evaluarea Națională s-ar putea da în iulie”

 Lupescu Anca
.

Ministrul Educaţiei a făcut astăzi, marți, declarații cu privire la prelungirea suspendării cursurilor.

Anul şcolar nu va fi îngheţat, ci, din contră, se lucrează pentru ca „toată activitatea privind reluarea cursurilor şi tot ce ţine de calendar să fie puse în practică după ce încetează starea de urgenţă', a declarat ministrul.

Iată principalele declarații ale ministrului Educației:

Suntem nevoiţi să stăm cât mai mult timp acasă. S-a decis suspendarea cursurilor pentru o perioadă, iniţial, de două săptămâni.

Apoi, preşedintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgenţă şi cursurile au rămas suspendate Ministerul Educaţiei a fost în strânsă legătură cu cadrele didactice şi cu Inspectoratele Şcolare.

Am urmărit cu atenţie ce se întâmplă în celelalte state europene şi m-am aflat în contact cu ceilalti miniştri din Europa Precizez ca data exacta privind reluarea cursurilor se va stabili in functie de evolutia pandemiei de coronavirus din Romania si in functie de deciziile Comitetului National pentru Situatii de Urgenta Scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor in invatamant dupa incetarea starii de urgenta si asigurarea tuturor masurilor pentru ca toata lumea sa fie in siguranta In functie de data la care se reiau cursurile.

Evaluarea Nationala si Bacalaureatul ar putea fi organizate in luna iulie. Nu va fi curprinsa materia din semestrul II. Am anulat simularile examenelor nationale, evaluarile pentru clasele II, IV si VI, dar si Olimpiadele si concursurile scolare

Vezi subiectele la română la Evaluarea Națională 2020.

Ministrul Educaţiei a dat asigurări şi că salariile profesorilor vor fi plătite integral în această perioadă şi niciun cadru didactic nu va intra în şomaj tehnic.


Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton