Metoda de a respira care i-a salvat viața unui bărbat infectat cu o formă gravă de Covid-19! Medicii îi dăduseră 50% șanse de supraviețuire

 Lupescu Anca
.

Rob Thomas, în vârstă de 59 de ani, s-a infectat la sfârșitul lunii trecute cu coronavirus. A fost internat la terapie intensivă, însă starea lui era foarte gravă și bărbatul era în sepsis- un răspuns inflamator al organismului atunci când se confruntă cu o infecție generalizată.

Medicii i-au dat 50% șanse de supraviețuire. Bărbatul făcuse temperatură de 44 de grade și nu răspundea la tratamentul cu antibiotice. 

'Respiră!'

Sora bărbatului i-a transmis acestuia un mesaj, atunci când el a fost luat cu ambulanța de acasă. „Spuneți-i să respire! Să nu înceteze să respire singur', a spus sora lui. 

Sfat pe care Rob l-a respectat, așa că nu a avut nevoie de ventilație mecanică. 

„Tot ce am luat cu mine în spital au fost cuvintele surorii mele, care îmi răsunau permanent în urechi. Și am făcut exact ce mi-a spus ea. Medicii m-au întins pe pat, dar eu le-am cerut să îl ridice și să stau în poziție atât cât se poate de verticală. Am simțit că dacă aș fi stat întins m-aș fi sufocat. Aveam în fața ochilor, pe perete, un ceas. Am stat cu ochii ațintiți în el și mi-am creat propriul model de respirație profundă’, povestește Rob. 

Respirația profundă, oricât de greu ar fi în acele momente, este un lucru extrem de important, atât pentru corp, cât și pentru creier, în lupta cu COVID-19. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton