Vești bune despre starea medicului-erou Cătălin Denciu: "Avem speranțe că va putea pleca acasă pe picioarele sale"

 Cica Cristina
.

Vești bune despre starea de sănătate a medicului-erou Cătălin Denciu, care s-a luptat cu flăcările de la secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean Neamţ. A fost detubat și cu toate că încă mai are nevoie de spitalizare, pronosticul medicilor cu privire la recupararea sa este optimist.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Cătălin Denciu se află în continuare internat la Terapie Intensivă în spitalul militar din Bruxelles. Dar veștile sunt bune în ceea ce-l privește! A fost detubat, iar starea sa pare să se amelioreze considerabil. Într-atât încât medicii sunt de părere că medicul-erou ar putea pleca acasă pe picioarele sale.

Cătălin-Denciu-medic-Piatra-Neamț-incediu-covid-1Cătălin-Denciu-medic-Piatra-Neamț-incediu-covid-1

Medic: „E încă la terapie intensivă ceea ce înseamnă că există un risc”

Desigur, pericolul nu a trecut, căci atât timp cât va rămâne la terapie intensivă va exista mereu un risc pentru pacient.

„El este încă la terapie intensivă ceea ce înseamnă că există un risc. Atunci când un pacient este la terapie intensivă există întotdeauna un risc pentru pacient.

Dar lucrurile merg într-un sens bun așa că noi avem speranțe că totul va reveni la normal și doctorul Denciu va putea pleca acasă pe picioarele sale cât mai curând cu putință', a precizat doctorul Soete Olivier, anestezist terapie intensivă.

Medic: „Nu putem să-l operăm în fiecare zi”

Medicul susține că „totul depinde de profunzimea rănilor și de suprafața afectată. Dacă rănile sunt profunde pacientul trebuie operat de mai multe ori chiar, așa că durează mult pentru că nu putem să-l operăm în fiecare zi.

După ce încheiem acest proces, când toate rănile sunt închise, după ce toate operațiile se încheie cu succes, pacientul are nevoie de multă recuperare, are nevoie de fizioterapie, iar apoi acest pacient trebuie să fie ținut sub observație ani la rând pentru a vedea cum evoluează cicatricile', a mai transmis medicul, potrivit click.ro.

Citește și: Soția medicului-erou Cătălin Denciu, de la ATI Piatra Neamț:”Avem nevoie de un soţ, de un tată, nu de un erou!” Femeia a interzis autorităților să mai vorbească despre el

Citește și: Medicul erou Cătălin Denciu de la Piatra Neamț a fost testat pozitiv cu COVID-19.I s-a făcut dializă în Belgia

Citește și: Mihaela Tatu, dezvăluiri emoționante despre lupta cu depresia:„Am plâns până n-am mai putut'

Citește și: Raluca Moianu, dezvăluiri emoționante la doi ani de la moartea soțului său:„Ar fi dorit să fim cât de fericite putem'

Soția medicului-erou: „Îl ajută prezența mea aici”

Soția lui Cătălin Denciu îi este alături partenerului ei de viață în toataă această perioadă extrem de dificilă. Fiind aproape de el a ajutat-o și pe ea să suporta mai bine durerea sufletească, dar și pe el simțind susținere.

Alina Denciu este optimistă și speră în recupararea soțului ei, care a dat dovadă de un curaj deosebit.

„Faptul că pot să fiu alături de el, că pot să îl văd, că pot comunica ușor ușor cu el mă ajută foarte mult și cred că și pe el îl ajută prezența mea aici. Cu pași mici, cum este în toate aceste cazuri, ne vom apropia de un final fericit.

Am credința aceasta. De la Dumnezeu a venit această putere și din energiile pozitive ale oamenilor și bineînțeles și din partea familiei. Copiii ne-au susținut mai mult decât aș fi crezut că pot fi în stare niște copii', a menționat Alina Denciu.

Cătălin Denciu a avut COVID

Nelu Tătaru a anunțat într-un interviu, că înainte de a fi transferat în străinătate, Cătălin Denciu a fost testat pozitiv cu COVID-19 la Spitalul Floreasca din Capitală, deși el fusese infectat în primăvară. „La Floreasca s-au făcut evaluările și un test Real Time PCR pozitiv. (…) A suferit de infecția cu SARS-CoV-2 în martie – aprilie, fiind și donator de plasmă în repetate rânduri'.

Medicul erou de la Piatra Neamț a fost în stare gravă și i s-a făcut inclusiv dializă. Medicii din Belgia au depus toate eforturile posibile pentru a-l salva.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton