Medicii avertizează: mănușile din latex și dezinfectanții pot crea probleme! Alergiile de primăvară, un coșmar în pandemie: ce putem face ca să ne ferim de ele

 Oana Pantazi
.

De când a izbucnit pandemia de coronavirus, ne-am obișnuit cu măsurile de protecție, însă, în timp, am început să observăm și care sunt neplăcerile create de igienizarea excesivă. Iată ce ne sfătuiesc medicii să facem în caz de alergie!

Chiar dacă de pe data de 15 mai va începe perioada de relaxare socială, asta nu înseamnă că va trebui să renunțăm la măsurile de igienizare și nici la distanțarea socială. Mai mult, de atunci încolo toată lumea va fi obligată să poarte mască. Din nefericire, odată cu instalarea pe deplin a primăverii și venirea verii se vor acutiza alergiile, iar persoanele care suferă de rinite vor fi cel mai afectate.

Conform studiilor, una din cinci persoane suferă de rinită alergică, iar asta, în momentul de față poate deveni un coșmar atât pentru cei afectați, cât și pentru cei din jur din cauza faptului că aceștia strănută mult mai des. Evident, în această perioadă impactul psihologic este unul foarte mare, ieșirea în public a unui suferind de rinită creând panică printre cei din jur de la primul strănut, din cauza interpretării greșite a reacției alergice.

Una din zece persoane este alergică la latex!

Mai mult, mănușile de latex și substanțele dezinfectante provoacă și ele reacții alergice, în medie una din zece persoane fiind alergice la substanța de bază din componența mănușilor sanitare.

„Peste tot, cam 1 din 5 oameni se nasc cu o predispoziție pentru alergii. Mulți dintre ei fac o reacție nealergică, pur și simplu o reacție de tip arsură sau interacțiune chimică. Cei care fac leziuni alergice încep să aibă mâncărimi foarte mari. Ei pot folosi în principal apa și săpunul în locul mănușilor de cauciuc. Latexul poate să dea o reacție de acest gen. În primul rând să se ferească, să se spele foarte des. Creme de hidratare pot să dea și evident, la nevoie, pot să folosească mănuși de bumbac pe care le pot fierbe la 90 grade' – este sfatul dat de profesorul Călin Giurcăneanu, președintele Societății Române de Dermatologie.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton