Medic de urgență, dezvăluiri cutremurătoare despre suferința bolnavilor de COVID-19, pe patul de spital: ”Când pacientul are nevoie de mașină să respire, se face în comă artificială sau indusă”

 Oana Popoiag
.

Pe măsură ce se află tot mai multe date despre noul coronavirus, apar noi motive de îngrijorare legate de urmele pe care le lasă asupra corpului uman. Deși s-au vehiculat diverse ipoteze și în acest sens, un medic de urgență a sintetizat, conform experienței acumulate în cele două luni de când a izbucnit pandemia, sechelele cu care rămîne un pacient infectat.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

De la începutul pandemiei de coronavirus și până acum, numeroase nedumeriri au circulat cu privire la acest dușman perfid și neașteptat, despre care încă nu se știu suficiente date. Dacă despre modul de transmitere cunoaștem, totuși, informațiile esențiale, multe necunoscute rămân în privința modului în care este afectat corpul pe termen lung în urma infecției cu COVID-19.

VIVA! de mai

Un medic de urgență a explicat ce consecințe are asupra corpului uman infecția cu COVID-19

Cu alte cuvinte, rămânem cu sechele în urma infecției cu COVID-19?
Aceasta este întrebarea la care a răspuns pe pagina sa de socializare Cosmin Librimir, medic primar la UPU-SMURD Spitalul de Urgență Reșița.

'Resuscitarea sau ventilația pentru Covid19 nu este o mască de oxigen pusă în gură în timp ce vă culcați. Este o ventilație INVASIVĂ, sub anestezie generală, și constă în a sta de 2 până la 3 săptămâni FĂRĂ A TE MIȘCA, de multe ori cu fața în jos,CU UN TUB PENTRU TRAHEE care permite pacientului să respire, în ritmul mașinii la care este conectat. NU POȚI SĂ VORBEȘTI SAU SĂ MĂNÂNCI, sau să faci ceva în mod natural. Disconfortul și durerea necesită sedative și calmante. În timpul în care pacientul are nevoie de mașină să respire, se face în comă artificială sau indusă.

În 20 de ZILE cu acest tratament la un pacient tânăr, PIERDEREA MASEI MUSCULARE ESTE DE 40%, iar reeducarea ulterioară va fi de 6-12 luni. În plus, și cu traume asociate la nivelul gurii sau corzilor vocale. Din acest motiv, persoanele în vârstă sau cele fragile NU REZISTĂ…Cei care rezistă și scapă vor rămâne cu sechele…', acesta este mesajul medicului Cosmin Librimir, care a ținut să întărească la final faptul că acest virus nu este o simplă gripă.

Citește și: Mihai Bendeac și familia lui au fost infectați cu coronavirus. Actorul a ținut totul ascuns: 'Aveam toate simptomele'

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton