Măsura adoptată de Germania pentru a stopa răspândirea coronavirusului: "Facem 500.000 de teste săptămânal"

 Cica Cristina
.

Germania încearcă din răsputeri să stopeze răspândirea coronavirusului, motiv pentru care se efectuează până la 500.000 de teste pe săptămână, susține un medic din Berlin.

Germania este a cincea cea mai afectată țară de coronavirus dacă ținem cont de numărul de cazuri, care a ajuns la peste 78.000 de îmbolnăviri. Numărul deceselor a depășit 940, astfel că este normal să se depună toate eforturile necesare pentru a se combate răspândirea coronavirusului.

Având în vedere statisticile prezentate, În Germania s-a luat decizia de a se face cât mai multe teste.

Citește și: Disciplina funcționează. Cum reușește Elveția să țină sub control răspândirea coronavirusului, deși nu sunt restricții de circulație.Regulile de care țin cont cetățenii

„Principalul motiv pentru care Germania înregistrează atât de puţine decese în raport cu numărul de cazuri confirmate poate fi explicat prin faptul că avem multe rezultate de laborator. (…) Facem 500.000 de teste săptămânal în Germania', a declarat medicul Christian Drosten, de la Spitalul Universitar Charite din Berlin.

La rândul lui, Heyo Kromer, directorul spitalului a ținut să menționeze că Germania a început testările înaintea altor țări, potrivit zf.ro.

În Germania mai funcționează foarte bine și rețeaua de laborator, care a contribuit foarte mult la organizarea eficientă a unui sistem de testare la scară largă, a mai dat asigurări medicul Christian Drosten.

O sumă de aproximativ 500 de milioane de euro urmează să fie investită astfel încât să se dezvolte legăturile dintre spitale şi laboratoare, potrivit unui anunț al Ministerului Sănătății.

Sursa foto: Hepta

Citește și: Țara cu cea mai aspră lege privind carantina, în perioada coronavirusului.Femeile şi bărbaţii ies pe rând din casă, în zile diferite ale săptămânii

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton